От х:

Днес в x:

Нова апаратура за 200 бона в хасковската болница

Шефът на ОАИЛ д-р Петков и директорът на болницата д-р Близнаков показват новата апаратура

С чисто нова апаратура бе оборудвано Интензивното отделение на хасковската болница за Нова година. ОАИЛ вече разполага с модерни перфузори и инфузомати (апаратура за вливания на различни по концентрация и интензивност разтвори), 10 монитора, система за наблюдение на болните. С новата техника се следи състоянието на пациентите – кръвно налягане, температурата, честота на вдишването, изобщо цялостното им състояние. Данните се прехвърлят на голям монитор, от който дежурният лекар може да следи едновременно състоянието на всички настанени в интензивното.

Със същата апаратура е оборудван и интензивния сектор на кардиологията. Техниката е обща стойност около 200 000 лева и е пристигнала в МБАЛ в последния работен ден на 2012-а.

Кардиологията вече е преместена в ремонтираните си помещения, доскоро се помещаваше на етажа над Неврологично отделение. В близките няколко дни се очаква да пристигнат и консумативите за инвазивната кардиология и новата животоспасяваща апаратура вече може да влезе в действие.

Тодор Кръшков

Д-р Николов до леглото на пациент в ОАИЛ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини