От х:

Днес в x:

Полиция гони досадници в центъра, те се връщат пак

Униформени полицаи разгониха досадни нахалници, които щъкат из центъра на Хасково и разнасят диагнози на болни деца, с молба за дарение. Репортери са проверявали неведнъж досега подобни нахалници, и във всичките случаи те са се оказвали участници в схема за измами. Уличните досадници обаче се оказват трудно уязвими от закона, защото обикновено зад тях стоят фирми-фантоми, поръчители на измамата.

Само минути след като бяха разгони от центъра, нахалниците се появиха отново.

Не се доверявайте на затрогващите им истории, защото те обикновено са фалшиви. Преди няколко години репортерски екип разследва подобен случай. Уличните нахалници събираха пари за операция на дете от Димитровград. Когато се свързахме с майката на детето се оказа, че тя дори не е чувала за такава фондация. Обадихме се и на самата фондация, седалището й бе в Пловдив. Учтива бизнес дама обясни по телефона, че с удоволствие би приела крупна сума като дарение за детето. На искането да се свържем директно с майката пък обясни, че за съжаление жената заедно с детето си била в чужбина, за консултации в клиника. А жената, заедно с детето си, бе в Димитровград, и си броеше стотинките впрочем.

Уличните нахалници разчитат на доброто настроение и съчувствието на хората в навечерието на празниците, но в повечето случаи дарените пари не отиват за болни деца, а в нечии джобове.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини