От х:

Днес в x:

1 °C

Катаджия върна ресто от рушвет

Любезен катаджия изуми търновски шофьор, след като му върна ресто от получен рушвет. След Коледа Николай Иванов се връщал от Варна, където работел, към родния си град. Мъжът бързал да се прибере при семейството си и да раздаде оставените на задната седалка в колата подаръци за празника.На един прав участък между Варна и Шумен, малко преди разклона за Нови пазар, мъжът не обърнал внимание на поставения знак за ограничението на скоростта и натискал здраво педала на газта. Когато забелязал вдигнатата насреща му полицейска палка, вече било твърде късно. Той чинно си признал пред полицая, че е в нарушение и се оставя в неговите ръце. Полицаят пък “небрежно” подхвърлил, че и номерата на колата му са зацапани и не се виждат и че сигурно ако тръгнат да се проверяват, ще открие и други нередни неща.

“Е, това, че малко си превишил скоростта, не е чак толкова сериозно нарушение, но все пак трябва да направим нещо, това да не ти стане навик и друг път да не се повтаря. Ама пък да си разваляме настроението с актове и да се глобяваме по празниците, също не става”, усмихнал се разбиращо полицаят и му направил знак с ръка да донесе документите на колата в патрулката.

“Имах у себе си една банкнота от 50 лв., която нямаше къде да разваля, и някакви жълти стотинки. Помислих си: отидоха ми паричките. Но нямаше как. Пък и бързах да се прибера при семейството си, да ги зарадвам с подаръците и не ми се занимаваше с разправии. Теглих една ругатня наум по адрес на роднините на ченгето до девето коляно, пъхнах банкнотата при документите и му ги подадох. Между другото системата явно доста често бе сработвала по този начин и беше отрепетирана, тъй като когато аз тръгнах към полицая в патрулката, колегата му излезе от нея, отдалечи се на десетина метра и се обърна с гръб към нас, като дори леко ни

закриваше от идващите насреща коли", разказва пред "Монитор" Николай.

Полицаят въобще не изглеждал изненадан от сложената между документите банкнота. Взел я, пъхнал я в джоба и върнал обратно документите. Когато шофьорът се обърнал да си върви обаче, най-неочаквано чул зад гърба си: “Чакай малко, много даваш. Това не струва толкова, и аз съм човек. Няма да те оставя да се прибираш без пари. Всичко се случва на пътя. Може да ти потрябват пари, може и други колеги да те спрат.” След което полицаят започнал да бърка по джобовете, извадил от там 3 смачкани банкноти от по 10 лв., които дал на смаяния водач, и с жест му показал да си върви. “Аз съм професионален шофьор и с това си изкарвам хляба. И друг път съм бутал рушвети на полицаи, за да спася глобата, при това не само в България, но такъв случай не съм имал”, разказва шофьорът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини