От х:

Днес в x:

Катаджия върна ресто от рушвет

Любезен катаджия изуми търновски шофьор, след като му върна ресто от получен рушвет. След Коледа Николай Иванов се връщал от Варна, където работел, към родния си град. Мъжът бързал да се прибере при семейството си и да раздаде оставените на задната седалка в колата подаръци за празника.На един прав участък между Варна и Шумен, малко преди разклона за Нови пазар, мъжът не обърнал внимание на поставения знак за ограничението на скоростта и натискал здраво педала на газта. Когато забелязал вдигнатата насреща му полицейска палка, вече било твърде късно. Той чинно си признал пред полицая, че е в нарушение и се оставя в неговите ръце. Полицаят пък “небрежно” подхвърлил, че и номерата на колата му са зацапани и не се виждат и че сигурно ако тръгнат да се проверяват, ще открие и други нередни неща.

“Е, това, че малко си превишил скоростта, не е чак толкова сериозно нарушение, но все пак трябва да направим нещо, това да не ти стане навик и друг път да не се повтаря. Ама пък да си разваляме настроението с актове и да се глобяваме по празниците, също не става”, усмихнал се разбиращо полицаят и му направил знак с ръка да донесе документите на колата в патрулката.

“Имах у себе си една банкнота от 50 лв., която нямаше къде да разваля, и някакви жълти стотинки. Помислих си: отидоха ми паричките. Но нямаше как. Пък и бързах да се прибера при семейството си, да ги зарадвам с подаръците и не ми се занимаваше с разправии. Теглих една ругатня наум по адрес на роднините на ченгето до девето коляно, пъхнах банкнотата при документите и му ги подадох. Между другото системата явно доста често бе сработвала по този начин и беше отрепетирана, тъй като когато аз тръгнах към полицая в патрулката, колегата му излезе от нея, отдалечи се на десетина метра и се обърна с гръб към нас, като дори леко ни

закриваше от идващите насреща коли", разказва пред "Монитор" Николай.

Полицаят въобще не изглеждал изненадан от сложената между документите банкнота. Взел я, пъхнал я в джоба и върнал обратно документите. Когато шофьорът се обърнал да си върви обаче, най-неочаквано чул зад гърба си: “Чакай малко, много даваш. Това не струва толкова, и аз съм човек. Няма да те оставя да се прибираш без пари. Всичко се случва на пътя. Може да ти потрябват пари, може и други колеги да те спрат.” След което полицаят започнал да бърка по джобовете, извадил от там 3 смачкани банкноти от по 10 лв., които дал на смаяния водач, и с жест му показал да си върви. “Аз съм професионален шофьор и с това си изкарвам хляба. И друг път съм бутал рушвети на полицаи, за да спася глобата, при това не само в България, но такъв случай не съм имал”, разказва шофьорът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини