От х:

Днес в x:

Хасково разпънат между 33˚ по Целзий

Днес сме в златната среда

Днешният 23-ти декември е с едни от най-големите температурни аномалии в историята на Хасково. На фона на минусовите температури днес, през далечната 1960-та година хасковлии са се радвали на благословените 17 градуса и половина. Почти пролетното време естествено е изключвало наличието на какъвто и да е сняг. За сметка на това пък, през още по далечната 1939-та година, съгражданите ни са зъзнали на -16 градуса по Целзий. Това се води абсолютният рекорд за този ден в близо 120 годишната история на метеорологията в хасковско, а датата-с една от най-големите/ако не и най-голямата/ температурна амплитуда от 33.5 градуса по Целзий.

23-ти декември 2012-та е в златната среда. Минималните температури днес бяха – 2.5˚, максималните се очаква да стигнат до -1.2 градуса. Като цяло, днешният ден ще бъде под знак минус, но липсата на вятър ще превърне времето навън в почти приятно. Валежи не се очакват нито днес, нито утре. Това което се очаква утре е мъгла, макар и слаба. Така наречената „димка” на езика на метеоролозите ограничава видимостта до 6 км. Ясното време за синоптиците е когато безпроблемно се вижда на 10 км.

Пътищата са чисти и проходими при зимни условия. Асфалтът е сух почти навсякъде, освен по планинските и усойни места в някои общини на областта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини