От х:

Днес в x:

Благотворителен базар в областта помага за „Българската Коледа“

Благотворител базар ще събира пари за децата от Хасковски регион, включени в „Българската Коледа“. Разпродажбата е под егидата на областният управител Ирена Узунова. Губернаторката ще даде старт на благотворителната инициатива „Подари усмивка на дете в беда“

на 20-ти декември в 10 ч. С картички, сувенири и вкусни продукти за коледната трапеза в базара участват деца от училищата в региона, Професионална гимназия по туризъм „Ал. Паскалев“, социални домове и неправителствени организации.

Акцентът на кампанията тази година е към децата с неврологични заболявания и Детска церебрална парализа, затова подпомогнато ще бъде дете от Хасково с това заболяване. Йордан Николов Каменов страда от тежка форма на ДЦП. Той е едно от децата на „Българската Коледа“ и за поредна година родителите му – Силвия и Николай Каменови са подпомогнати от дарителската кампания. Благодарение на провежданото лечение и рехабилитация, момченцето вече е проходило. Сега родителите се надяват на още едно чудо – Данчо да проговори.

4-годишния Никола Беев от Свиленград също разчита на милосърдие, за да бъде лекуван от тежък ревматоиден артрит. Лечението му струва 2 000 лева месечно. Родителите му Петра и Марин установяват заболяването, когато Никола е на година и половина и след неуспешно лечение с кортикостероиди най-после откриват ново лекарство, на което разчитат да го изведе в ремисия и да има по-нормално детство.

Четири годишната Гюлчин Наимова от Хасково е с рядко срещано генетично заболяване. Нейните кости са лесно чупливи. Лечението и е комплексно и струва 16 000 лева годишно. Но най-важното за детето е да приема хормона на растежа, който не се осигурява от НЗОК. Затова „Българската Коледа“ подпомага Гюлчин и майка й Ремзие Наимова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини