От х:

Днес в x:

Ресторант ни пробутва вмирисана мръвка за празниците

Месото може да изглежда добре, дори и когато не става за ядене

Ресторант предлагал на клиентите си месо с изтекъл срок на годност, констатираха от хасковската Агенция по безопасност на храните, след внезапна проверка през изтеклата седмица. Засеченият магазин бил в Свиленград. Хранителната полиция „помирисала“ 11 килограма и половина месо и светкавично го пренасочиха за унищожение в екарисаж. Собственикът е „награден“ с глоба между 1000 и 3 000 лв.

Кило и половина вратна пържола също била иззета и унищожена от димитровградска кръчма. Там проблемът бил, че мръвката няма задължителната здравна маркировка.

Хасковска кухня за кетъринг е била глобена с 2 хил. лв заради нередности в сградния фонд и посудата. Хасковска кръчма пък е отнесла акт за липса на документация по добрите производствени практики/ДПП/. Димитровградско кафе е работило абсолютно нелегално, установили още от Агенцията. Това означава, че заведението не е било регистрирано по член.12 от Закона за храните.

От Агенцията предупреждават, че ще проверяват особено внимателно кухните на ресторантите по време на коледните и новогодишни празници. Нещо повече, през всички почивни дни до 7-ми януари, ще има денонощен дежурен телефон, който да приема оплакванията на потребителите. За всички нередности по обслужването може да се звъни на горещата линия 070012299, която е валидна за цялата страна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини