От х:

Днес в x:

Търсят доброволци за Коледна акция по кръводаряване

Съвместна Коледна акция за кръводаряване обявиха областна администрация и Отделението по трасфузионна хематология на МБАЛ-Хасково. Доброволческата инициатива е под надслов „ЕДИН МИГ…ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ“. Акцията ще бъде придружена и със серия от информационни събития .

По проекта „Доброволно кръводаряване в Родопите“ хасковската областна администрацията закупи в края на септември модерен и оборудван Мобилен център за кръводаряване за 420 хил. лв. През март идната година модерното съоръжение ще бъде предоставено на многопрофилната болница в Хасково.

Целта на проекта е да подпомага акциите по кръводаряване с мобилен екип и да доведе до увеличаването на безвъзмездните и доброволни кръводарители в хасковска област.

Приемните пунктове за кръводаряване по инициативата за гражданите на Хасково и Димитровград, ще бъдат отворени на 19, 20 и 21 декември от 7.30 до 19.30 часа в Отделението по трансфузионна хематология до АГО, и от 8.00 до 14.00 часа на първия етаж в сградата на областната администрация.

Всички граждани без здравословни проблеми на възраст от 18 до 65 години могат да станат кръводарители. „В навечерието на големия християнски празник Рождество да дарим най-ценното – Живот!“,апелират инициаторите

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини