От х:

Днес в x:

Четвърт милион избиратели от Хасковско в списъците за референдума

Близо четвърт милион избиратели от Хасковска област ще имат право на глас на референдума през януари. Точната цифра по предварителен списък е 247 191 души. Най-много гласоподаватели са от Хасковска община- 95 602 души. 

Според предварителните данни, броят на избирателите в региона е намалял значително като цяло и по общини спрямо предходните избори -за президент и местни власти през 2011-та година.

Представители на всички общини днес получиха от областната администрация кутиите с предварителните избирателни списъци. Най-много -5 кутии с регистрирани имащи право на глас прибраха от община Хасково. Два са кашоните за Димитровград. Всички останали общини са с по 1 пакет.След като на тях бъдат нанесени необходимите корекции, те ще бъдат издадени наново и ще са окончателни.

В хасковски избирателен регион вотът ще бъде упражнен в общо 466 секции.

Първият национален референдум в демократичната история на страната, ще се проведе на 27-ми януари 2013 година. Допитването е по въпроса: "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини