От х:

Днес в x:

Клуб БМВ троши 16 коли за ЧРД

Това трябва да остане от автокеча в събота

16 автомобила ще бъдат потрошени с кеф от автоманиаци, които тази събота ще си спретнат култов „Авто кеч“ на Хасковската картинг писта. Моторните кечисти ще трошат коли със стръв и желание да ги превърнат в суровина за автоморга. Специализирана техника пък ще стои в готовност да вдигне с щипците потрошените возила и да ги откара за „балиране“. 

Шоуто „Катастрофи по желание“ ще започне от 14.30 часа на самата картинг писта. Не на асфалтовата част, а на  пространство от чакъл и земя, на 1,5 декара, което е в непосредствена близост до състезателното трасе.

Условията моторния кеч да не стане кървав са две: блъскането става само в посока на движението и се забраняват ударите от страната на волана. Най-общо шоуто ще изглежда така-колите тръгват в кръг и кой когото настигне. После с удоволствие се забива в него. Нагледната практика по ПТП, на която са поканени и КАТ. За тях демонстрацията ще е безплатна. 

Оригиналното шоу се прави в чест на 4-ят рожден ден на хасковския „Клуб БМВ“. Изненадващо, сред нарочените за трошене коли има само един „баварец“-БМВ – 525. Работата е там, че дори и стари, БМВ-тата са много скъпи и получения скрап не покрива дори минимална част от стойността им. 

За шоуто ще пристигнат автомобили от Пловдив, Стара загора, Карнобат, Димитровград , София и Казанлък. Подгряването почва от 13 часа с Тайм Атак и Дрифт. Първото е състезание за най-бърза обиколка, а второто е онова нещо, което се получава като дръпнеш ръчната спирачка, докато влизаш в завой. Така нареченото „контролирано приплъзване“ не е препоръчително за правене с личния автомобил, но може да го видите как става на чужд, на картинг пистата в събота от 13 часа.

Входът за шоуто е символичните 5 лв. Новото е, че всеки може да участва в блъсканицата, но трябва да плати такса от 150 лв. Поне толкова струват приготвените за потрошаване автомобили.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини