От х:

Днес в x:

Момиченца в захлас от големи пушки, момчетата-отегчени

Русичка девойка с удоволствие сграбчи картечницата

Девойки от Хасково и Димитровград днес се прехласнаха по големи пушки и други оръжия на българската армия изложени във военното поделение на Кенана. Денят на отворените врати там бе по повод празника на сухопътните сили, който ще се чества на 19-ти ноември, понеделник.

Ученичките, предимно от 8, 9, и 10-ти клас, си избраха да насочат възхищението си към всичко, що изглеждаше голямо. Най-любима играчка бе леката картечница 7.62, която е основно стрелково въоръжение в БА от половин век. Тя е на базата на култовия автомат Калашников и все още може да се мери с всички съвременни образци на картечарското изкуство. Да пипнат картечницата се изредиха доста девойки. Някой се хвърлиха към също големия гранатомет, но за зла участ той бе доста тежък особено с гранатата. С РПГ-то опитно се заеха мъжкарите. 

Като цяло обаче силния пол бе доста незаинтересован. Малцина пожелаха да хванат в ръце оръжие, като някои изтъкнаха че ще си изцапат ръчичките с оръжейна смазка. Гледката на зяпнали девойки очевидно бе по вълнуваща за армейците, които демонстрираха качествата на оръжието. На особено внимание се радваше боец Пиперов, който разясняваше комбинираното действие на модерен калашник-стреля хем с куршуми, хем с гранати. 

По традиция, най радостни бяха малчуганите. Едни ще стават танкисти, други-свързочници. Най-тарикатите си заплюха командирски длъжности. „Отворените врати“ бяха отлично организирани и ръководени от капитан Георги Черкезов. Командирският му подход толкова впечатли гостите, че те се скъсаха да се снимат с него за спомен. 

Напливът на ученици бе главно от Димитровград. Два автобуса стовариха гимназисти от местното СОУ „Любен Каравелов“ и Езикова гимназия „Иван Богоров“

Г. Христов

Веднага я последва друга
РПГ-то се оказа тежичко и с него се заха мъжкарите
Калашник с гранатомет впечатли ученичките
Мерак за танк, в случая БТР
Само ми елате!
"Страшен съм"
"Ястреб вика чучулига-докладвай!"
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини