От х:

Днес в x:

Барче окупира тротоар, лови клиенти от улицата

Първата найлонова кръчма в Хасково

Хасковско барче си загради парче тротоар от булевард България, срещу централна поща. Мястото е отцепено от три страни с найлон, макар че е без покрив. Пространството вътре живописно вписва и една от култовите тополи покрай реката, заедно с няколко масички. Собственикът категорично отказа снимки вътре, като само изръмжа, че си бил платил тротоарното право.

Не е известно обаче какво е правото на редовите хасковски пешеходци. При среща с найлоновата преграда, те трябва да минат "на пръсти" по тясната пътечка оставена от тротоара. Майки с колички обаче нямат избор и трябва да стъпят на платното на свръхнатоварения булевард. От там именно трябва да влизат и клиентите на самото заведение. С очи на 4 посоки за да не ги връхлети някоя кола.

Граждани, които ни сигнализираха за първата найлонова кръчма в Хасково го направиха в контекста на казуса дали там може да се пуши законно, понеже виждали че това се случва. От друга страна били стреснати от предупрежденията, че найлонът се счита за преграда и прави помещението закрито. Но пък няма покрив.

По смисълът на наредбата за забраняване на пушенето в закрити обществени места, в пространството НЕ би трябвало да се пуши, понеже за открито помещение се счита такова в което липсват три от 5-те стени, включително тавана. По рано през месеца от РЗИ пък анонсираха известна отстъпка- няма да глобяват ако поне две от стените са НАПЪЛНО открити. В случая такава е само едната стена, но все още не се е чуло помещение да се счита за затворено при открит таван. Интересна главоблъсканица за Никотиновата полиция, но е факт, че Хасково си има първата найлонова кръчма. В Димитровград това май е масова практика.

Г.Христов

Намира се точно срещу Централни пощи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини