От х:

Днес в x:

Плащаме 178 000 лв. за референдума в Хасковска област

Провеждането на първия в модерната история на България референдум ще струва 50 000 лв. в Хасковска област. Толкова е поискала областната администрация за техническото обезпечаване на гласуването. Общините от региона са заявили общо 128 000 лв. за транспортни, командировачни разходи и канцеларски материали, за подготвяне на помещенията за гласуване. Сумата обаче не включва заплащанията на членовете на регионалните избирателни комисии и секционните избирателни комисии. Като цяло, в подобни граници на исканите средства се движат и останалите региони в страната, уточни областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Според решението на ЦИК, РИК-Хасково ще е в 13-членен състав. В нея ГЕРБ ще бъде представен от 6 -ма души, „Коалиция за България“ и ДПС ще имат по двама свои представители. Синята Коалиция и Атака ще са с един представител. Макар и непарламентарно прадставена партия, но ползвайки правата си на политическа формация, излъчила евродепутат, НДСВ също ще има 1 представител в РИК. На 21 ноември тя ще се срещне с представителите на политическите партии за консултация за състава на Районно избирателната комисия.

Датата за референдума, който президентът Росен Плевнелиев насрочи със свой указ е 27 януари 2013 г. Въпросът в допитването е : „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?”.В референдума ще се гласува с бяла бюлетина и плик. Срещу въпроса ще има две квадратчета с отговори „да“ и „не“. Избирателят отбелязва една от двете възможности със знак "X".

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини