От х:

Днес в x:

Баща наръга сина си с нож след пиянски скандал

Потърпевшия Седат Юсуф

75 - годишният Юсуф Юсуф пребил, а впоследствие и наръгал с нож в гърба 51 годишния си син Седат след бурен скандал снощи, съобщават от полицията. Към 1 часа тази сутрин при ченгетата е получен сигнал за скандал с пострадал в блок 28-ми в хасковския квартал „Орфей“. Пристигналата на място патрулка видяла обления в кръв Седат с видими следи и от побой. Пострадалият незабавно бил транспортиран в хасковската болница където било констатирано че ножът е засегнал и белите дробове и има опасност за живота. Днес мъжът вече бе стабилизиран и контактен. Разказа потресаваща, но и все по-характерна история.

Седат живеел при родителите си и помагал в обгрижването на болната си от Паркинсон майка. Снощи се скарал с баща си, защото по думите му, не обръщал внимание на майка му. Не отвръщал на призивите и да и дадат вода или храна. Синът се опасявал, че когато го няма, майка му е оставена без каквато и да е грижа. Разговорът прераснал в яростен скандал след като и двамата поели солидно количество алкохол. По едно време Юсуф се нахвърлил на сина си и започнал да го млати с каквото има под ръка. Когато по младият започнал да се защитава, баща му взел нож и го забил в гърба му. С което схватката приключила.

Оказва се, че Седат е чест посетител в хасковското хирургично отделение. В рамките на последният месец влиза в него три пъти, разказаха лекарите. И трите пъти след побоища. В първия случай имал тежък удар в главата, а при втория-кръвоизлив в стомаха. Седат разправя, че често го биели кибиците пред блоковете, с които той сядал да се почерпи. По мнението на лекарите, обаче самият потърпевш е алкохолик.

Седат Юсуф е здравно неосигурен и на практика болницата се принуждава да го лекува без пари и то по скъпи клинични пътеки. Не проявявал никакво намерение да си възстанови здравните си права. Просто защото явно и така може. Иначе обясни че е работил често-като арматурист в хасковски и димитровградски строителни фирми. После въртял търговия с баща си. Обвинява че работодателите му не го осигурявали, макар че уж бил на договор. Разбирал, че е неосигурен когато му потрябвало лекар. Самият той обаче не се е самоосигурявал, когато бил без работа или докато въртял търговия с баща си. Законът в това отношение е изричен. Ако едно лице няма три платени здравни вноски за последните 36 месеца, здравните му права се прекъсват.

Г.Христов

Бил бит и наръган защото се скарал с баща си за болната си майка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини