От х:

Днес в x:

16 камери дебнат в центъра, престъпленията там спаднали с 80 процента

Ангел Ангелов показва възможностите на модерни камери. За съжаление те не са в Хасково

16 камери за видео наблюдение са монтирани в централната градска част на Хасково. Неофициалните данни сочат, че престъпността в наблюдаваните райони е спаднала със 70-80 процента. Това заяви днес Ангел Ангелов, началник група в СОД – Хасково.

На 8 ноември полицията отбелязва професионалния си празник.

Датата е определена като патронен празник на българската полиция през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник – о.з.. подполковник Георги Кисьов.

В чест на празника днес полицията в Хасково провежда Ден на отворените врати. Като част от мероприятията бе и демонстрация на видео и охранителна техника. Ангел Ангелов демонстрира пред репортери възможностите на камери за видео наблюдение. Някои от най-модерните апарати имат огромни възможности – чрез тях се регулира трафика, отпушват се задръствания, могат да се вдигат и свалят бариери. Тези в Хасково са по-скромни възможности. Въпреки това обаче ролята им за овладяване на престъпността е ключова. Само от началото на годината са били заловени 48 души след сигнал от охранителната техника. Има случаи, при които задействаните от СОД патрули са предотвратявали пожари, обири, нападения.

Все повече хора се обръщат към СОД-Хасково за монтиране на охранителна техника в домовете им. Традиционно този сектор към МВР охранява банки, офиси на фирми, предприятия, цехове.

„Срокът за пристигане на мястото е определен в договора с клиента – 5 минути. В повечето случаи обаче пристигаме по-бързо. Причината е че разполагаме с GPS, която ни позволява да изпратим на обекта автомобила, който се намира най-близо до него“, обясни Ангелов.

Секторът разполага с два патрулни автомобила в Хасково и един в Димитровград. В другите общини съдействие оказват колите на районните управления на МВР. 63 души работят в сектор СОД към МВР Хасково. „Работим в тясна връзка и с „Магистрална полиция“, „Гранична полиция“, както и с районните управления“, каза още Ангелов, който не пропусна да почерпи за днешния си имен ден..

ПОЗДРАВ:

Директорът на областната Дирекция в Хасково поздрави служителите на ОДМВР-Хасково и им пожела крепко здраве и професионални успехи. Той им припомни, че погледите на гражданите са вперени в полицейските служители като институция, стояща най-близко до тях. В този смисъл очакванията от хората с пагони е да бъдат носители на спокойствие, добронамереност и професионализъм. Комисар Петров подчерта, че искрено вярва в тяхната готовност за справяне със защитата на интересите, имотите, а понякога и живота на българските граждани. Директорът поздрави и семействата на служителите на МВР, които са съмишленици в борбата с престъпността и опазването на обществения ред.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини