От х:

Днес в x:

Седем доктори с грамоти, МБАЛ с нов сайт

Шефът на МБАЛ д-р Близнаков връчва грамотата на д-р Тянков

Седем лекари от хасковската болница получиха днес грамоти с благодарност за дългогодишната им работа и принос към здравното заведение. Докторите бяха почетени днес, в деня на св. Иван Рилски. На този ден празнуват и българските лекари, защото през 1995 година по инициатива на лекарския съюз денят на Иван Рилски 19 октомври е обявен за ден на българския лекар.

С благодарствени грамоти и икони на светеца бяха наградени д-р Михаил Икономов, невролог, д-р Недялка Костова, бивш шеф на неврологията, д-р Мери Евлиян от първо вътрешно отделение, д-р Венко Балабанов, шеф на онкологията, д-р Теню Тянков, очен лекар, д-р Първан Пейчев, дългогодишен началник на хемодиализата, сега в ОАИЛ, д-р Делчо Каравасилев, неврохихург.

Всички те имат големи заслуги за болничното заведение. Д-р Балабанов като бивш директор на болницата си спомни как тук е пристигнал първият ехограф и го сравни с удовлетворението от най-новата придобивка на болницата – ангиографа.

Специални благодарности заслужи д-р Първан Пейчев, който се съгласил да остави началническото си място в хемодиализата, за да спаси ОАИЛ. Миналата година интензивното отделение бе пред закриване поради липсата на достатъчно квалифицирани лекари.

Д-р Делчо Каравасилев пък, който дълги години бе единственият неврохирург в областта, също заслужи специални благодарности. Той пък каза в отговор на аплодисментите от залата, че много се радва на обособяването на неврохирургията като самостоятелно отделение, но допълни, че това е трябвало до стане много отдавна.

От днес е активен новият сайт на хасковската болница. В него има полезна за пациентите информация, описана е дейността на всички отделения, илюстрирани със снимки, всеки лекар е представен със снимка и кратки биографични данни.

Сайтът е изработен от програмистите на ЕСКОМ. Фирмата дарява изработката му на болницата като жест към усилията на мениджърския екип и на лекарите да подобрят нивото на здравеопазването в региона. Новият сайт на МБАЛ Хасково можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Д-р Пейчев остави шефското си място в диализата, за да спаси ОАИЛ
Д-р Балабанов си спомни вълнението при пристигането на първия ехограф в хасковската болница
Д-р Пандов връчва наградата на д-р Костова
Грамота с благодарност за дългогодишния лекар д-р Евлиян
Благодарности за д-р Каравасилев. Наградата бе връчена от д-р Пандов, но д-р Близнаков също стисна ръката на колегата си неврохирург
Неврологът д-р Михаил Икономов е лекувал много хасковлии, за което днес получи благодарности от колегията

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини