От х:

Днес в x:

Хасковските шофьори НЕ се дрогират, пият по необходимост

Тестът за наркотици бе рекламиран като невероятно точен

Хасковските шофьори нарушават какво ли не по Закона за движение по пътищата, но са заклети въздържатели и не пипват упойващи вещества. Това заключение се налага след поредната акция на пътните полицаи по линия на „Тиспол“, която проверява шофьорите буквално за всичко-превишена скорост, колани, техническа неизправност на автомобилите и разбира се, за употреба на алкохол и упойващи вещества. Всяко трето от 96-те проверени МПС-та на територията на общините Хасково, Свиленград и Тополовград е в нарушение, но не и по последните два параграфа. 

Що се отнася до наркотиците поне, хасковските катаджии НИКОГА не са залавяли дрогиран шофьор. 0-та в статистиката не се промени и след 21 април 2010-та година, когато на пътните полицаи бяха раздадени специални „дрогери“. Средството трябваше недвусмислено да показва употреба на всякакъв вид наркотици-от трева до хероин. То действа чрез вземане на проба от слюнката на водача и било безотказно. 

Справка с полицията обаче доказа, че шофьорите не правят такива неща. Е, понякога има пияни, но са от други общини и по правило не се улавят в специализираните полицейски акции. Така например вчера, в обхванатият от „Тиспол“ Свиленград , патрулка все пак сгащи пиян водач с 1.85 промила алкохол в кръвта. 31-годишен негов колега от Димитровград пък шофирал с 1.40 промила. Хасковлии показват значително по високи резултати-местен водач постави годишен рекорд с 3.76 промила през септември. Но обикновено това става под натиска на необходимостта. Преди година, заловен пред обектива на Haskovo.net шофьор отговори на въпроса защо е пил в 10 сутринта, с откровеното „наложи се“. Друг пък, сгащен в два посред нощ, изръмжа на изразеното полицейско подозрение, че мирише на водка с думите „В 2 посред нощ на лукчета ли да ти мириша!?“

Г.Христов

Ама няма заловени с него
"Наложи се...."
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини