От х:

Днес в x:

Спипаха кашкавал с изтекъл срок в бакалия до пазара

Инспектор от агенцията по храните посочва престарелия кашкавал във витрината

Инспектори от хасковската агенция по безопасност на храните спипаха днес кашкавал с изтекъл срок на годност в магазин за хранителни стоки на ул. „Княз Богориди“ 1, пресечка до зеленчуковия пазар. Проверяващите иззеха пет килограма кашкавал от витрината. Освен документите за регистрация и разрешителни, те изискаха и фактурите за всички млечни произведения в магазина.

Проверката е била по сигнал, научи Haskovo.net. Освен престарелия кашкавал, инспекторите се натъкнали и на други нередности – документацията на магазина не било водена според изискванията, а продавачката пък не представила здравна книжка. Собствениците на търговския обект ще отнесат солени глоби – до 2500 лева.

Според шефа на местната агенция по безопасност на храните д-р Христо Вълчанов при тях постъпвали поне по един два сигнала на ден за нередности в хранителни магазини. По всеки един от тях се назначава проверка, категоричен бе д-р Вълчанов. Почти половината от тях се потвърждавали и проверките завършвали с актове. Но имало и сигнали, дело на недобросъвестници, които тенденциозно натопявали бакалина. „Ако обаче търговецът е изряден, може да бъде спокоен, независимо колко сигнала са пристигнали при нас срещу него“, успокои шефът на агенцията по храните.

Тодор Кръшков

В проверената документация също бяха открити пропуски

Кашкавалът с изтекъл срок бе махнат от витрината и иззет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини