От х:

Днес в x:

Спецчасти ще налагат „Траен мир“ на полигона в Корен

Така се налага "траен мир"

Над 900 командоси от състава на 68 бригада ,т.нар „Специални сили“ на сухопътните войски ще участват в мащабно учение на полигона край с. Корен под надслов „Траен мир“. То ще се проведе от 2-ри до 4-ти октомври в присъствието на военни аташета, командващи отделните родове войски в БА, министри и самия президент Росен Плевнелиев, който ще пристигне специално за заключителният ден на учението. 

Учението цели да съгласува действията на различните родове войски и специалните сили в българската армия в операция по възстановяване и поддържане на мира, в състава на Многонационални съвместни оперативни сили. Освен кашици и рейнджъри, на полигона ще се изсипят и броневи части, артилерия и хеликоптери. На бойна линия ще застанат избрани части от поделения 32 990 – Пловдив , 24 150 – Стара Загора, 24 490 – Асеновград, 22 220 – Сливен, 44 220 – Пловдив, 42 600 – Мусачево, 46 690 – Пловдив и 28 610 – София. 

Това е най-голямото военно учение на българската армия през второто полугодие на 2012-та година. В него няма да участват бойци от хасковския гарнизон, които обаче са ангажирани в логистиката и организацията на учението. 

Г. Христов

Специалните сили на българската армия ще бъдат в действие на Корен
Чакат се и танкове
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини