От х:

Днес в x:

Портиер в Младежкия налага с юмруци 15-годишен от балет „Тангра“

Павел Нохчев

Портиерът на Младежкия център Кольо Колев налагал с юмруци 15-годишния Павел Нохчев от балет „Тангра“ в сряда вечерта. Гледката изправила косата на хореографката на формацията Дорина Инджова, която все пак успяла да спре побойника.

„Приключвахме репетицията с малките, а големите се преобличаха в съблекалните, когато по лицата на децата разбрах, че се случва нещо лошо“, разказа Дорина Инджова. По думите й портиерът бил сграбчил момчето за гушата и го удрял с юмруци в корема и в областта на сърцето. След намесата й портиерът обяснил, че момчето му „мърморело“ и се държало грубо с него във фоайето.

За скандалния случай била уведомена директорката на Младежкия център Елена Шопова, която вчера повикала Колев за обяснения.

„Каза ми, че момчето го напсувало цинично. Докато чакали ред за репетиция, се боричкали във фоайето и щели да бутнат маса, която пък се намирала до голямата витрина на Младежкия и щяла да я счупи“, обясни за Haskovo.net шефката на центъра. След разговора портиерът подал молба за напускане и вече не бил техен служител.

„Не трябва да търсим вината само в едната страна. Апелирам към родителите да възпитават децата си в уважение към възрастните. Разбира се, постъпката на портиера е недопустима. Един възрастен човек би трябвало да контролира поведението си“, каза още Елена Шопова.

От думите й стана ясно, че портиерът Кольо Колев не е бил щатен служител на центъра, а с временен едногодишен договор.

„Не съм го псувал. Изобщо не съм го предизвиквал по някакъв начин“, обясни пред Haskovo.net битото момче Павел Нохчев. Той е бил освидетелстван от съдебния лекар д-р Христо Еленски още вчера.

„Прегръщахме се за довиждане, когато той дойде и ни каза: “Хайде, тръгвайте си, не ви искам в тази част на фоайето!“

После влязох в съблекалнята и когато се наведох да си развържа обувките, той ме удари. Хвана ме за врата и отново ме удари“. Каза ми: “Сега ще се разправям с тебе, защото ми мърмориш“.

След намесата на Дорина Инджова и пристигането на майката на момчето Таня Нохчева, била повикана и полиция.

„Пред мен портиерът не е казвал, че синът ми го е напсувал. Каза само, че му „мърморел“, каза пред Haskovo.net майката на Павел. Тя е решена да търси отговорност от вече уволнения пазач в съда.

„Не може да се отнасят така с децата“, категорична бе тя.

Тодор Кръшков

Шефката на младежкия център Елена Шопова
Майката на битото момче Таня Нохчева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини