От х:

Днес в x:

Ненормални фенове лишават ФК "Хасково" от публика. Преглед на регионалния печат

"Ултраси хвърлят бомбички на Ямача" - чело на "Хасковска Марица". По този начин заплашват местният клуб със сериозни наказания, които започват от солидна глоба и продължават с лишаване от домакинство. Първата последица от тези вандалски прояви е, че местният ФК сериозно се замисля дали да пуска автобус за фенове, за гостуванията на "Хасково". Утре например тимът гостува на един от главните претенденти за Б група, тимът от Гълъбово и отборът ще се нуждае от всяка възможна подкрепа. Ултрасите обаче могат да докарат война с домакинската агитка и парична санкция на без това непреливащия от излишни пари хасковски футболен клуб. Вече второ домакинство, хасковлии бомбардират стадиона със самоделни бомбички. На последният мач с Асеновец, те дори се опълчиха на полицията. Въпреки че униформените изведоха един от тарторите на агитката, останалите се преместиха в сектор Г и оттам продължиха канонадата на терена.

Веднага след победният мач с "Асеновец", голяма група момчета, някои от които още не знаеха как да се бръснат, хукнаха по градските улици "Добруджа", "Христо Ботев", "Епископ Софроний" и сееха бомбички където им падне. Задействаха се аларми на коли, няколко пъти се разтрепериха приземни прозорци. Младежите в "нездрава" еуфория обаче въобще не се стреснаха, а многобройността им даваше кураж да парират всеки опит за забележка.

Скоро ще търсим със свещ нормален футболен фен в България, но при ненормалния футбол който се играе тук, може би такова развитие е напълно очаквано...

"В Свиленград: Стара турска баня стана галерия". С пари от ЕС бе възстановена старата турска баня в Свиленград, строена още през 16 век. Банята ще бъде художествена галерия. Тя е един от трите обекта, които бяха открити от енергийният министър Делян Добрев в Свиленград. Останалите са 20-екаров зелен пояс покрай дигата на Марица и самата дига, която бе компрометирана от наводненията през февруари. Сега е възстановена с 337 хиляди лева от междуведомствената комисия за бедствия и аварии към министерския съвет.

"Професор взе страха на зайците от УНСС". Вчера стартира учебната година за студентите с дистанционно обучение в хасковския филиал на УНСС. Проф. Веселка Павлова, замректор на УНСС наблегна много сериозно на думичката "самоподготовка". Именно на нея се основава дистанционното обучение във филиала. Преподавателите дават само консултации.

Ако нещо превръща един университет в университет, то е именно личното обучение от страна на хабилитирани професори и доценти. Затова и студентите ходят на лекции, а не залагат на учебниците. Иначе биха били просто пораснали ученици.  Само "консултиране" и самоподготовка, придават леко пародиен отенък на подобен проект.

"Бедния продал имот за да построи незаконен дом". Вчера почна рушенето на незаконното жилище на Георги Кьосепашев-Бедния в кв. Орфей. В статията на стр. 5, четем, че Кьосепашев първо живял в блок 20-ти, но през 90-те години продал апартамента си, за да си построи свой собствен дом. Интересното е, че в личната карта на стопанина съвсем законно му е вписан адрес "Орфей 20 К", като къща. Държавата хем признава че това е къща, хем после обявява, че там не може да има такава, само офиси, и тръгва да я бута. Семейството вече се е разхвърляло по роднини, а Кьосепашев ще трябва да бие 60 км път за да идва на работа в Хасково. Заедно със съпругата си, той ще живее в първомайското село Дълбок Извор.

"Викат репортерки да защитят Бареков". Вчера се състоя поредното заседание по делото Бареков-Георги Иванов.ТВ водещят отново не дойде, но за следващото заседание се призовават три репортерки от скандалното предаване от май тази година, където Бареков косвено и директно обвини хасковският кмет в своеволия и пристъпване на закона.

"Урбанисти: спортна зала и университет, на мястото на казармите". Урбанистите от "Вамос и партньори" са планирали многомилионни инвестиции във военните имоти, където според тях може да се построи спортна зала и университет. Фирмата изготвя интегриран план за градско развитие и включва най-перспективните за развитие зони на града в един общ проект. Кварталите на Хасково които попаднат в този план, ще могат да бъдат облагородявани с европейски средства. Другите райони няма да могат да се надяват на европейско финансиране.

"Инструкторите пускат недотаковани шофьори"-чело на "Новинар юг". Недотаковани по речника на "Новинара", са недообучени шофьори. Много инструктори в Хасково давали по 20 часа, но вписвали в книжките 31 часа практическо обучение по кормуване, твърдят неназовани източници от съсловието. Според тях, така недобросъвестните инструктори пестели гориво. Затова цената на шофьорските курсове в Хасково остава една от най-ниските в страната-350-400 лв и няма да се вдига скоро.

"Кметът иска нова автогара в Хасково". Предложението е залегнало в докладна, която ще се гледа идната седмица в общинският съвет. Не се посочва обаче местоположението на новата автогара. Била необходима за привличане на инвеститор.

"2 бона за военен декар край Малево". Причината за високата цена е че предназначението на земята е сменено и там може да се строи, обясни отговорникът за военните имоти в Хасковско Васил Русев.

"Неохим преди 60 години-натискан да произвежда мини". Докладната от 1951-ва година е резолирана положително от тогавашният силен човек в България Вълко Червенков. Любопитната история-на стр.2

На страница 6-та, обширен материал посветен на започващият джазфест.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини