От х:

Днес в x:

100 милиона инвестиции във военните терени в Хасково

Ако се определи зона за въздействие ивицата през целият град – от източната индустриална зона през терените на военните имоти в широкия център чак до Куба и Кенана, могат да се получи мощно финансиране от ЕС - 40-50, дори 100 милиона. Това заяви днес при експертното обсъждане на интегрирания план за градско възстановяване и развитие архитект Николай Симеонов. Той е начело на групата експерти от фирмата, която ще изготви плана. По негово мнение огромната територия на бившите казарми е идеална за инвестиции, може да се превърне в естествено продължение на центъра на града, а там Европа охотно би финансирала проекти с обществено предназначение.

Днес в заседателната зала на общината се проведе обсъждане на интегрирания план на Хасково, чуха се мнения за акцентите в него. Такъв план е задължително условие за финансиране от ЕС през следващия програмен период - 2013-2020 година.

Схемата трябва да определи зоните за въздействие, които ще бъдат включени в проектите за европейско финансиране за 7-годишен период. Зоните са три вида – социални (жилищни райони), икономически, така наречените индустриални зони, както и публични, административни.

В изготвянето на интегрирания план за градско развитие ще се чуе и мнението на гражданите. Това ще стане чрез анкетните карти, които от фирмата-изпълнител на проекта вече разпространиха. Читателите на Haskovo.net могат да изразят мнението си в анкетата, като кликнат върху банера на сайта - „Твоята идея за бъдещето на Хасково“ или тук.

Тодор Кръшков

На обсъждането присъстваше и главният архитект на общината Кремена Цонева (на снимката). До нея е арх Николай Симеонов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини