От х:

Днес в x:

Един истински мъж подгони мечките в гората

Живомир щурмува кенанската гора с кака си Яница

Малкият Живомир Димитров, на 2.5 години, щурмува кенанската гора без капчица притеснение и страх. С карта и компас в ръката, храбрецът нахлу сред шубраците, през които се виеше маршрутът на националното състезание по ориентиране за купа „Хасково“. Живомир от Дряново бе най-малкият измежду 70-те участника. В надпреварата участваха, родителите и кака му Яница. Няма начин да се загуби, най-много да отиде до зоопарка, ама да му мислят мечките, развеселено коментираха други участници, докато следяха клатушкащата се фигурка на мъника. Нито мечки, нито лъвове обаче притесняваха истинският мъж на 2.5 години, който презглава се втурна в гората веднага след старта.

Хлапенцето бе едно от многото дечица които тръгнаха на състезание във възраст до 10 години. Наравно с тях по трасето из кенана вървяха състезатели от 20 до 67 години. За всеки имаше отделен маршрут в зависимост от възрастта. Най - краткият бе 3 660 метра, най дългият-9 км. Той обаче ще е утре, на Ямача.

Националното състезание по ориентиране се организира от община Хасково и местният клуб „Компас 94“ на Тодор Стратиев. За надпреварата бяха дошли хора чак от северозападна България. Хасковската традиция в спортното ориентиране е една от най-старата в страната. За победителите са осигурени предметни награди и плакети с лика на Богородица.

Г.Христов

Той е само на 2.5 години...
...и дори не може да стигне уредът за отчитане, но ориентирането му е детска игра
Мама Елена стартира минути по-късно
Заедно с още 70 участници от страната

Надпреварата бе на няколко възрасти и ..етажи
Ориентирането е сложна работа
Маршрутите се уточняваха до последния момент
Вятърът на няколко пъти издуха картите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини