От х:

Днес в x:

Посрещат кмета като главнокомандващ

Представителна рота на хасковския гарнизон отдаде чест като на старши офицер на хасковския кмет Георги Иванов. Градоначалникът откри паметна плоча на полковник Веселин Вълков, командир на прочутия 10-ти родопски полк, воювал в три войни за славата на България. Паметната плоча ще краси китна градинка пред ОУ „Любен Каравелов“. 

За тържеството се бяха строили военни, граждани, общински съветници и лидери на политически партии. Честта по откриването се падна на кметът. Той се приближи към строените под звуците на военен марш, с който обикновено старшият офицер приема строя. После рапортува на най-високопоставеният представител на изпълнителната власт. Единствено изключение за цивилни се прави за президента, но той по дефиниция е върховен главнокомандващ. 

Старшите офицери на хасковските военните обаче липсваха, защото са в афганистанската столица Кабул от юни. 

Тържеството бе кратко и по военному – стегнато. Колкото и да бе кратко обаче, горките музиканти за малко не получиха слънчев удар. Едни се криеха от безмилостните лъчи с нотите на маршовете, други си правиха заслон с чинелите. Цивилните гости се спасиха под сенките, където търпеливо чакаха официалният коктейл на общината в близкият ресторант „Фантазия“, който бе половин час по-късно.

Г.Христов

Жега
Голяма жега
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини