От х:

Днес в x:

1750 почват училище с майстори и скелета. "Хасково" възкръсна на Ямача. Преглед на регионалния печат

1750 почват училище с майстори и скелета, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 2-ра. Три школа в областния град започват учебната година с ремонти - Езиковата, ПМГ и „Васил Левски”. Забавени процедури са причина за скелетата по време на часовете.

Месец тапа на входа на Димитровград, челно заглавие на първа страница в броя. Подмяна на 700-метров водопровод заради преасфалтирането до новото кръгово правят ВиК и общината.

Билетчето Хасково-Димитровград поскъпва с 50 стотинки, друг акцент от 1-ва. Това вероятно ще стане от следващата седмица, прогнозират превозвачи. Цените за някои междуградски курсове вече скочиха с левче.

Осъдиха младеж за непълнолетна булка, акцент от 3-та. Поредният живял с невръстна съпруга отнесе присъда. В случая това е 22-годишният Евгени Огнянов. Той прибрал 15-годишната по онова време Мариана в дома си. Присъдата е пробация.

Ремонт мести сърдечно-болни в неврологията, водещо на 4-та. Майстори готвят новото звено по инвазивна кардиология, след като приключат там ще се монтира апарат за 1.5 млн. лв.

„Хасково” с повече фенове от националния, водещо на спортната страница. 1000 викаха на Ямача за победата над „Тунджа” с 4:1, на толкова многобройна публика не се радва дори националният отбор, допълва изданието.

Харманлийка в Харвард помага на бедните от Перу до Индия, заглавие на интервю на 7-та. То е с 24-годишната Тони Цветанова, възпитаничка на хасковската Езикова гимназия.

Сигнал за бомба затвори бензиностанция, заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Обектът бе блокиран вчера за около два часа от криминалисти, които проверяваха за взривно устройство. Такова не беше открито.

Млада булка бяга, скача от 3-ия етаж, водещо заглавие на 1-ва. За инцидента в събота сутрин. 20-годишната Сибел твърди, че е държана насила в жилището, затова скочила през терасата. Вече е в пловдивска клиника с частична парализа.

Строят бързо траурния ритуален дом, друг акцент от 1-ва. Домът на покойника на централните хасковски гробища се строи с ударни темпове. Изпълнител е харманлийска фирма.

Уволнена чистачка осъди ВиК, водещо на 2-ра. Жената ще получи обезщетение от 2279.95 лв. за незаконно уволнение.

Изграждат нов паркинг на Кенана, пише още на 2-ра. Той ще се намира до отбивката за комплекс „Фантазия”.

Роми бият полицаи със сап, водещо на 3-та. Мелето се заформило в димитровградския квартал „Изток-2”, двама униформени пострадали.

„Хасково” възкръсна на Ямача, триумфално заглавие на спортната страница. Над 1000 зрители аплодираха Йордан Василев – Даци, който вкара 4 гола на „Тунджа”, пише изданието. Тимът окупира челото на класацията с 6 точки.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини