От х:

Днес в x:

Искендер пусна в отпуска християните за празника. Преглед на регионалния печат

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер направи жест към християнските служители на местната община и ги пусна в отпуска за празника Успение Богородично пише "Хасковска Марица". Искендер дори разрешил на вярващите да отидат до Бачковския манастир със служебните автомобили. Света Богородица е на особена почит в Минерални бани, тъй като тук се намира мястото Богородична стъпка, допълва вестникът.

В Баните открай време дават пример за етническа търпимост и толерантност. Предишният кмет се скъса да ремонтира и строи църкви, а местните турци празнуват християнските празници със същият ентусиазъм /ако не и по-голям/ като българите.

"Шизофреник драснал клечката край Динево"-чело на вестника. 31-годишният Петър Петров подпалил тревата край селото, като огънят впоследствие обхванал стотици декари гори и застраши самото населено място. Мъжът бил познат в селото като кротък, но близки твърдят, че в семейството си ставал агресивен.Мъжът си признал деянието пред разследващите, но така и не могъл да даде смислено обяснение защо го направил.

"Арестуван митничар иска у дома заради язва, пращат му лекар". Един от уловените в рушветчийство свиленградски митничари се разболял сериозно в килията си и иска в къщи. Никола Трифонов имал язва, която се обострила. Съдът ще разглежда искането на 21-ви август, като до тогава лекар трябва да прецени състоянието на задържания. Припомняме, че Николай Трифонов бе един от 8-те митничари спипани в момент на разпределение на рушвети от 15 хиляди лева "заработени" от 1 митничарска смяна.

Пред съда почти всички от останалите заловени декларираха сърдечни, бъбречни и стомашни проблеми, така че язвата на Николай в никакъв случай не е изключение. Още повече, че трима от задържаните бяха пуснати под домашен арест, а един под парична гаранция.

"Катастрофа подпали тир с акумулатори" на стр.3. Сръбски тир се хвърлил в крайпътно деренце за да избегне две сблъскали се български коли. Инцидентът станал на поляновският разклон край Харманли. На 62 годишен харманлиец му прилошало, колата му влязла в насрещното и ударила друга, с разградска регистрация. В този момент пристигнал тирът и за да не помели возилата с 6 души вътре, шофьорът излязъл от пътя. Тирът се запалил, товара от акумулатори изгорял.

"Септични ями и дупки на хасковската улица Кавказ"-водещо на стр. 2. Улица Кавказ от така наречената Сърнишка махала, не е асфалтирана и не е канализирана, макар че жителите и си плащат както ВиК таксите, така и местните данъци. Хората настояват за равноправно отношение като граждани на тази община. Иначе казано-пред данъците са равни, а като услуги-не съвсем. Обясненията защо дереджето на улицата е такова са характерни за България. Улицата не се асфалтира, защото няма канализация и при евентуалното и полагане, настилката ще се разкопае пак. А канализация няма, щото няма пари, а процесът е скъп. Впрочем това са част от обясненията давани многократно на хората от улицата. Пред вестникът никой официален източник не се е наел да коментира.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини