От х:

Днес в x:

Рейсът до морето скача с 2 лева. Нова синя зона на ул. Пирин от днес. Преглед на регионалния печат

Рейсът до морето скача с 2 лева, челно заглавие на първа страница в „Новинар юг”. От 1 август билетът от Хасково до Варна от 25 става 27 лева, до София – 23 лв. Причина за поскъпването е увеличението на дизела, който вече е по-скъп от Австрия и Люксембург, заявяват превозвачи.

Измамници ужилиха 71-годишна с 8 бона, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. Наглият измамник успял да имитира сина на възрастната жена. Легендата била, че е блъснал дете и за да излезе от ареста трябва да плати 10 000 лв. гаранция. Старицата обаче имала скътани сам 8 бона. Мошениците се „смилили” и прибрали колкото има.

И общинската администрация срещу кариерата край Сталево, друг акцент от 1-ва. След като населението скочи срещу издаденото разрешително, общинската администрация в Димитровград също изпрати отрицателно становище до министерството.

Хлябът остава левче при 450 лева за тон пшеница, водещо на 2-ра. Поскъпването на насъщния изненада дори търговците в събота. Производителите бяха обявили намерението си да вдигнат цената, но от 1 август.

Повишиха мерките за сигурност и на димитровградския пазар, пише още в броя. Те се изразяват в засилено присъствие на униформени на тържището.

Пловдивчанка ни разяснява енергийната ефективност, челно заглавие на 4-та. Проектният мениджър Иванка Богунска ще консултира хасковлии в четвъртък в областния информационен център, бившата зала „Лицо”.

Чистка на Ямача, махат дузина, акцент от спортната страница. Треньорът на „Хасково” Димчо Марков решил да редуцира състава, 13 души днес щели да тренират за последно. Наставникът избеснял заради безхаберната игра на възпитаниците си срещу първомайския „Борислав”, мачът завършил разгромно - 1:4.

Серийните изневери на Дарина превръщат Благо в сериен убиец, заглавие на 7 страница. За любимчанина, който вече бе осъден за убийството на тъщата си в Добрич. В Хасково пък го чака друга присъда – за смъртта на жена му Дарина.

71-годишна хасковлийка брои 8 бона на измамник, анонс над главата в „Хасковска Марица”. За измамената в четвъртък старица, метната от ловък мошеник.

Над 3 500 дка гора изпепели огънят в Сакар, челно заглавие на първа страница в броя. За бедствието в тополовградско. Пожарът вилня три дни.

Не цялата площ обаче е гора.

Нова синя зона на ул. „Пирин” от днес, друг акцент от 1-ва. Паркингът зад „Райфайзенбанк” бил разчертан с 35 места за платено паркиране през уикенда. От днес там престоят ще е платен.

Архивът излиза от мазето, акцент от 2-ра. Става дума за Държавния архив, който се мести от мазето на областната администрация в ново помещение, известно като бившия гараж на администрацията.

Голямата пейка пред мола в Стара Загора, друго заглавие от 2-ра. Една от атракциите на бригадирския град била ситуирана пред входа на търговския комплекс, Тя ще е част от експозицията за месеца на Димитровград.

Моторист се натресе в джип, друг – в пикап, челно заглавие на 3-та. За двете катастрофи с мотоциклетисти в петък, завършили за щастие без сериозно пострадали.

Паришев печели делото за бензиностанцията в Славеево, друго заглавие от 3-та. Бизнесменът осъдил община Ивайловград, заради отказа да му разрешат строителство в селото.

30 къщи в Бисер готови до края на годината, темата на 4 страница. За възстановяването на пострадалото от наводненията село.

Джими казва днес кой остава на Ямача, акцент от спортната страница. Темата е подборът на футболисти. Трима нови ще подпишат днес договори, казва треньорът. 13 пък не са одобрени.

Иконописци ваят шедьоври на колела, акцент от 12 страница. Преподавателят по изобразително изкуство във „Васил Левски” Пламен Маринов и уредникът на градската художествена галерия Злати Гочев с общо хоби – велосипеди уникати.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини