От х:

Днес в x:

8-годишен стана експерт на Microsoft

Mладияt гений Шофай Тхобани от Пакистаниздържа изпитите, като събра 91 от 100 възможни точки. Шофай е вече "Microsoft Certified Technology Specialist".

Представителят на компанията Томас Дженсън е потвърдил информацията. Той нарича случая феноменален.

Шофай става най-младият експерт в Microsoft. Но той не е първият невръстен експерт на Microsoft. През 2008 г., 9-годишно момиче от Индия  покри изискванията за сертифициране и се появиха публикации, че тя е най-младият експерт на Microsoft. Друго момиче, което е от Пакистан, и за съжаление почина през януари на 16-годишна възраст - получи сертификат през 2005 г., когато тя е била на 9 години.

Нов рекорд или не, Шафай отбелязва на личния си сайт , че мечтите на живота му включват да помага на бедните хора в страната си, както и да се срещне на Бил Гейтс. Той е готов и да бъде нает като консултант.
Шафай е започва да работиа на компютър на крехката възраст 4 години. На 7-годишна възраст да се подготвя за Microsoft expert. Вижте и сайта му http://www.shafay.com/
Ето как 8-годишен успя да се подготви, след като реши, че ще се яви на изпит за сертификат на Microsoft: Това му костваше 13 месеца  строг график, който включва посещаване на училище от 7:30 сутринта до 1:30 следобед, последвано от компютърни класове в офиса на баща му от 2:30 до 20:30. Бащата на Шафай  - Шах Тхобани е  изпълнителен директор на Thobson в Карачи, момчето има достъп до 1,000 кв. м. пространство за обучение с участието на три настолни компютри, суичове, рутери и лаптопи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини