От х:

Днес в x:

Nvidia надмина Microsoft и вече е най-скъпата компания в света

Американският производител на компютърни чипове Nvidia стана най-скъпата компания в света, като надмина софтуерния гигант "Майкрософт".

Базираната в Санта Клара, Калифорния, технологична компания достигна рекордно висока капитализация от 3,34 трилиона долара след приключване на борсовия ден във вторник. Стойността на акциите на Nvidia се повиши с 3% през деня за търговия до стойности от близо 136 долара за акция, с което изпревари Microsoft, съобщи БНР.

Малко по-рано този месец Nvidia задмина и друг технологичен гигант от Силициевата долина – "Епъл". Компанията е един от ключовите производители на компютърни чипове, необходими за захранване на технологията "Изкуствен интелект", която набра огромна популярност в последните няколко години.

В резултат на това търсенето на продуктите на Nvidia се повиши, увеличавайки продажбите и печалбите на компанията, тъй като всички технологичните гиганти, включително Microsoft, Google, Meta, Amazon и Apple работят усилено върху нови продукти, задвижвани от ИИ.

А именно мощният хардуер е основата, върху която е изграден той, отбелязват експерти. Агенциите отбелязват, че само преди 8 г. акциите на Nvidia са имали едва 1% от днешната им стойност.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини