От х:

Днес в x:

Боян гребе за медал в Португалия. Гасят уличните лампи в Харманли заради икономии. Преглед на печата

Боян гребе за медал в Португалия, заглавие над главата в „Новинар юг”. 19-годишният харманлиец ще се състезава на европейското по кану-каяк в по-горна възрастова категория – до 23 години. Миналата година той стана втори на световното за юноши в Германия, макар че трябваше да е първи. Нашите и досега обвиняват журито в машинации.

Чакат емигранти да оживят пазара на имоти, челно заглавие на първа страница в изданието. С 15 на сто се увеличили сделките с недвижимости за първото полугодие на тази година в сравнение с миналата, отчитат брокери. Техният анализ сочи, че повечето купувачи са гурбетчии.

Цените на част от услугите в кметството скачат, акцент от 2-ра. Става дума за Хасково. Акт за раждане вече ще струва 50 вместо досегашните 40 лева, но това се отнася за живеещите в други общини или в чужбина.

Чиновници топят колеги за пушене, друго заглавие на 2-ра. Никотиновата полиция започва проверки в общински и държавни администрации по сигнали на чиновници.

40-годишен от Кербала заловиха до Маточина, водещото на 3-та. Двама иракчани били спипани да прекосяват нелегално границата край Свиленград, единият бил от Кербала.

Беше смешно, когато беше страшно, заглавие на интервю с Димитър Туджаров-Шкумбата на страница 6. „Министърът на хумора” смята, че е било весело да се разказват вицове за Тодор Живково едно време, когато е било опасно. Сегашните вицове за Бойко Борисов всъщност са анекдоти за Чък Норис, в които е сменено само името, разказва Шкумбата.

Добри покори Америка, разказва при Слави днес, акцент от 12 страница. 25-годишният димитровградчанин Добромир Делев спечелил два силни турнира по културизъм в Щатите.

Брягово и Българин също с манган във водата, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на трета страница. Данните са от РЗИ. Първи изпищяха хората в Николово, където превишението на допустимите стойности на манган е в чудовищни размери – 44 пъти. В другите села те са по-малки, но водата е опасна за здравето, допълват от РЗИ.

650 гледат три часа оперета в пещ, челно заглавие на първа страница. Спектакълът „Българи от старо време” се радвал на многобройна публика, но залата била като пещ. Повдига се отново болният въпрос за голямата зала на читалище „Заря”, която е без отопление и климатизация. Секретарят на читалището Александър Милушев обяснява, че културното министерство дава пари само за дейности, но не и за капиталови разходи, това може да стане единствено с подкрепа от общината.

Гасят уличните лампи в Харманли заради скъпия ток, друг акцент от 1-ва. На тъмно ще бъдат улиците от полунощ до 4 часа с цел икономии, информацията е от общината. Причина е поскъпването на тока.

На борсата в Любимец няма такси, но липсва и ред, водещо на 2-ра. Без заплащане продават стоката си земеделци от района, но за сметка на безплатното ползване на тържището настъпил хаос.

Бракониерска наглост и рибарски елементаризъм по Марица, заглавие на страницата на Щерю Щерев.

Михаил Петров с реплика на Мона Лиза, акцент от 8 страница. 84-годишният бивш счетоводител излага свои работи в галерия „Атанас Шаренков”.

Рождения ден на главния си редактор Цанка Семерджиева честити екипът на изданието. Присъединяваме се към пожеланията. Здраве, късмет, успехи! Наредете масата, ще наминем днес по някое време.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини