От х:

Днес в x:

48 се върнаха от чужбина да си доучат. Николово на водоноска. Преглед на регионалния печат

БОП удари нелегална фабрика с цигари за 1 250 000 лева, изчерпателно заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на трета страница в изданието. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов пристигна в хасковското село Узунджово, за да се похвали с разбиването на нелегалната фабрика. Тя бълвала по 80 мастербокса дневно, а печалбата според МВР била 2.60 лвз за кутия. Произвеждали фалшив „Уинстън”.

48 се върнаха от чужбина да си доучат, челно заглавие на първа страница. Толкова са легализираните свидетелства за завършен клас, издадени от регионалния инспекторат. До ноември миналата година това ставало в министерството в София. Вече легализирането се извършва по места, но само до 12 клас.

Слагат мобилен филтър за мангана на Николово днес, чело на 2-ра. Системата ще намали съдържанието на манган, но въпреки това водата ще е опасна и няма да реши проблема на николовци.

Районният съд: Грешки в акта срещу общината, няма глоба, заглавие на 3-та. Глобата от 5 000 лева, наложена от РДНСК на община Хасково за незаконно строителство, бе отменена от съда. Причина за отмяната са допуснати процесуални грешки. Не било конкретизирана датата на извършване на деянието, пишело „лятото на 2011 година”.

Този аргумент на магистратите е малко странен, защото едва ли има човек, който да отговори смислено на въпроса „На коя дата си построи къщата”. Това би трябвало да е ноторно известно на съда. Останалите аргументи в решението са липсата на доказателство, че е извършвано ново строителство. Съдът възприема тезата на общината, че всъщност е правен ремонт на съществуващи съоръжения.

700 лева заплата е унижение за лекаря, заглавие на интервю на 6 страница. То е с д-р Димитър Димитров, председател на националната асоциация на работодателите в здравеопазването. Става дума за проваленото подписване на колективния трудов договор, с което се вдигаха стартовите заплати на лекари и медицински сестри. Работодателите настояха в договора да залегне клауза, гарантираща финансовата стабилност на лечебните заведения, което ядоса синдикатите и те отказаха да подпишат документа.

Нелегален цех бълва 80 мастербокса Winston на смяна, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3-та, става дума за тайната фабрика за цигари в Узунджово.

Николово на водоноска, чело на 1-ва. За бедственото положение с водата в хасковското село.

Средновековен атракцион правят край Мезек, друго заглавие от 1-ва. Вчера бе обявено началото на проект на община Свиленград за изграждане на туристически атракциони. Проектът е за над 3 млн. лв.

Професионални домоуправители решават проблемите в блока, водещо на 3-та. Малцина познават закона за етажната собственост, едно от решенията е наемането на професионален домоуправител, пише вестникът и анонсира следващ материал по темата.

Шокът с тока не е шок, а традиционно управленско безхаберие, темата на 4 страница. Материалът е на Мая Цветкова от в. „Сега”.

„Третото място във „В” група определено ни прилягаше”, интервю с мениджъра на ФК „Димитровград” Митко Добрев на страница 5.

Нешко Нешев написа песен за „Мистериите на Хухла 2012”, акцент от 8 страница. „Кралят” на акордеона ще я изпълни заедно с певицата Ивелина Балчева и цигуларя Недим Налбантоглу, допълва подзаглавието. Това ще стане тази събота.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини