От х:

Днес в x:

Федерер ликува със седма титла на Уимбълдън

Швейцарецът Роджър Федерер спечели седмата си титла от "Уимбълдън", след като победи с 4:6, 7:5, 6:3, 6:4 представителя на домакините Анди Мъри.

С победата си в Откритото първенство по тенис на Великобритания Федерер ще посрещне следващата седмица като лидер в световната ранглиста, пише БЛИТЦ.

Рождър Федерер вече има 17 титли от Големия шлем, спечелени в 24 финала. Тази година Федерер попадна в “Стоте най-великите тенисисти на всички времена” (включва мъже и жени).

Мачът започна отлично за Мъри, който достигна до пробив при началния сервис на Федерер, а при подаването си го затвърди. Швейцарецът обаче бързо върна интригата в сета с два поредни гейма. До 4:4 двубоя вървеше гейм за гейм, но при подаването на Федерер британецът достигна до пробив на 15 и сервис за сета. Мъри не сгреши при подаването си поведе с 1:0 сета на Федерер.

Втория сет отново бе равностоен, като и двамата имаха по две възможности за пробив, но нито един не успя да достигне до такъв. Стигна се до 6:5 в позла на Федерер и подаване на Мъри. Англичанинът поведе с 30:0 и по всичко личеше, че ще се стигне до тайбрек. Не така обаче мислеше Федерер. Той успя да спечели 4 поредни разигравания и достигна до успеха в сета - 7:5, с което изравни резултата в мача.

При 1:1 гейма в третия сет двубоят бе прекъснат поради дъжд. След близо 30 минути пауза мача бе подновен. След подновяването на мача Федерер успя да пробие сервиса на Мъри след 25 разигравания, а до края не позволи да се стигне до нов пробив и спечели сета, с което поведе в резултата и е на сет от 7 титла от "Уимбълдън".

Четвъртият сет отново бе равностоен, но опита и класата си казаха думата при резултат 2:2 и Федерер успя да пробие сервирането на съперника си. До края никой не достигна до нов пробив и след гейм на 30 Федерер взе титлата от Откритото първенство на Великобритания.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини