От х:

Днес в x:

С автомати борят измамите по чейндж бюрата

Освен в банковите офиси и в пунктовете на чейндж бюрата, валута ще може да се обменя и чрез автомати, специално програмирани за тази цел. Това гласят промените в Наредба 4 за условията и реда за вписване в регистъра и изискванията към дейността на обменните бюра, които влязоха в сила в началото на тази седмица. Чрез машините ще може да се обменя само чуждестранна валута срещу левовата й равностойност. Друг вид сделки, като например покупка на долари срещу евро, няма да са възможни.

Промените предвиждат при регистрацията в НАП, собствениците на такива автомати да представят определени документи, които ще гарантират, че няма да има възможност за измами при обмяната на валута. Въвежда се и изискване банкоматът да издава касова бележка при услугата.

Промяна има и в задължителните изисквания за изписване на курсовете на чуждестранната валута върху таблата на валутните бюра. Новите условия предвиждат курсовете „купува” и „продава” да са посочени до третия знак след десетичната запетая. Досега изискването беше на таблото да са изписани до втория знак след запетаята. Освен това на таблото на чейндж бюрото трябва да бъде посочен информационния телефон на НАП 0700 18 700.

На същия телефон – 0700 18 700 на цената на един градски разговор могат да се подават и сигнали за данъчни и осигурителни нарушения. Същото е възможно и с имейл на адрес infocenter@nra.bg. Конфиденциалността на подателите е гарантирана, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини