От х:

Днес в x:

Претърсват родопските хижи за изчезналия охранител

Полицията претърсва всички хижи и ловни домове в Родопската яка за 33-годишния Георги Енев, който избяга с 1.6 млн. лева от инкасов автомобил в Пловдив, съобщи Дарик радио. Той ще бъде издирван и чрез Интерпол и Шенгенската информационна система. По разпореждане на прокуратурата ще бъдат издирени и разпитани всичките му приятели от времето, когато е служил в армията.

Все още не е ясно дали охранителят е имал съучастник и как е успял за кратко време да прехвърли парите от инкасовия автомобил в личната си кола "Опел Кадет", тъй като са тежали 150 кг. При прехвърлянето Георги Енев е оставил 17 000 евро в инкасото.

Охранителят е бил видян от двама свидетели. Той се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му е открита в служебния бус. Енев успял да стигне до пловдивското село Храбрино, където вчера бе открит опела му. В колата полицаите са намерили и мобилния му телефон.

33-годишният мъж не е бил въоръжен по време на бягството. При претърсване на района на Храбрино с кучета, следата е изчезнала преди хижа „Академика". Разследващи твърдят, че Георги Енев, който е бил на две военни мисии в Афганистан и е запален планинар, знае как да се скрие в Балкана. Предполага се, че той е добре оборудван и е взел със себе си всичко необходимо.

Според друга от версиите, охранителят може да се е върнал в Пловдив и да се укрива. Не обаче при приятели, тъй като приятелският му кръг е тесен, разкриват криминалисти. По разпореждане на прокуратурата ще се търсят негови приятели от времето, когато е бил в армията.

Разследващите са поискали разпечатка от мобилния му телефон. Установено е, че в петък, той е говорил с няколко души.

Георги Енев е обвинен в присвояване в особено големи размери. Наказанието за това престъпление е до 8 години затвор. Ако се предаде и върне парите, присъдата му може да бъде облекчена, заявиха още от прокуратурата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини