От х:

Днес в x:

БЗНС: Някой съвсем целенасочено предизвиква напрежение в държавата

Българското общество продължава да бъде заложник на метастазите на тоталитарния партиен апарат и създадените от него по-късно олигархични кръгове. Тази позиция изразиха от БЗНС. Според тях битка има, но често тя се явява като сблъсък на икономически интереси между различните крила на мафията.

БЗНС има усещането за почти напълно овладяване на държавата и нейните институции, на политическия ни елит,  включително и на съдебната система от организираната престъпност и силите на мрака. Съвсем целенасочено се създава чувство на несигурност и нестабилност, хаос и объркване сред хората и по този начин се манипулират обществените нагласи.

За пореден път има реална опасност общият национален интерес да бъде подменен от олигархичния, алармираха земеделците. Няма да се поколебаем да кажем, че анализирайки работата на управляващите, политическото ръководство на БЗНС и групата на тежко репресираните от комунистическия режим, остават с усещането не за убедителна държавническа позиция и политика, а по-скоро за изпълнение на поръчки, или пък разчистване на сметки между стари партньори. Затова настояваме управляващите да дадат ясен отчет за своите действия пред обществото. Силно сме обезпокоени от колебливостта и несигурността на правителството и на парламентарната група на ГЕРБ, относно вземането на особено важни за страната решения. В оставащите броени месеци до редовните парламентарни избори спонтанният и организираният уличен и граждански натиск без съмнение ще нарастват и това може да доведе до блокиране на законодателния процес и неприемането на изключително важни за страната ни закони и правителствени решения. Високомерието и самозатварянето на ГЕРБ в самата себе си една година преди изборите е опасна тенденция не само за управляващата партия, но и за цялата демократична общност. Това може да доведе до трагични за страната резултати.  Длъжни сме да алармираме, че тези констатации силно ерозират подкрепата на БЗНС към управлението на ГЕРБ.

Някой днес, съвсем целенасочено предизвиква напрежение в държавата. Отприщената обществена енергия може да роди едно ново, по-демократично и по-толерантно общество, но нека не си затваряме очите: има сили, които умело я насочват по пътя на разрухата.

Като наследници по дух и убеждения на Александър Стамболийски, Никола Д. Петков и хилядите други загинали за свободата и независимостта на България,  ръководството на БЗНС не може да остане безучастно към този процес.

Източник: cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини