От х:

Днес в x:

Хаос и освирквания на 36-ия конгрес на БЗНС

Георги Пинчев, лидер на БЗНС прекрати провеждането на 36-ия конгрес на партията заради освиркването от бивши членове на партията, предаде репортер на БГНЕС.

"Бившите членове са били изключени от БЗНС", напомни Пинчев заради противопоставяне на решението партията да се яви заедно със СДС на изборите за европарламент.

Николай Ненчев опонент на Пинчев от тази група каза, че в момента изборите са за нов УС на БЗНС и нов председател на партията. Така че, реално хората на Пинчев не разполагат с власт да разпуснат конгреса и призова всички да останат.

В момента в зала 6 на НДК цари хаос, защото в известна степен привържениците на Ненчев преобладават. От своя страна, крилото на Пинчев свика извънредна среща на стария УС, призовавайки само да те да останат.

Преди да се случи този скандал в залата на конгреса Георги Пинчев уточни, че той вижда като съюзници на партията му и ГЕРБ и Атака и очаква техните лидери на конгреса.

"Свързвам своите надежди за промяна в управлението на нашата страна с една победа на ГЕРБ. Мина времето на едноличните партийни мнозинства. Хората си изживяха илюзията за една политическа сила на власт", посочи Пинчев. Според него само една обединена демократична сила със значими политически субекти може да направи промяна в България.

Пинчев разкри, че се надява да се яви на изборите именно в такава коалиция. "Ние и сега сме със СДС, а и припознаваме всички демократични сили, които имат парламентарни групи, с които имаме добри отношения", заключи земеделецът.

"Приоритетите пред българското земеделие са смяна на управлението и нови хора, които да оглавят Министерство на земеделието и да изчистят дамгосания образ на България пред ЕС", каза още Георги Пинчев преди откриването на 36 конгрес на БЗНС.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини