От х:

Днес в x:

Ревизори от Хасково измъкнаха 15 млн от 5 области

Укриване на обороти е най-често констатираното нарушени

Укрити данъци и осигуровки за близо 15 милиона лева разкриха хасковските инспектори от НАП. Това стана след 212 ревизии, направени от януари до сега.

Ревизията обхваща 5 годишен период назад от деня на самата ревизия. Любопитното е, че нашите инспектори са обследвали бизнеса в 5 други области на страната, но не и в Хасково. Това е заради въведения миналата година мобилен принцип. Хасковските фирми се проверяват от ревизорите на други области. На „несговорчивостта“ на хасковските инспектори са се насладили фирмаджии от Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Кърджали и Смолян.

В 97% от ревизираните дружества са установени допълнителни данъчни и осигурителни задължения, а в 147 от случаите става дума за суми над 10 000 лева.

Най-често компаниите укриват обороти. Това бе възможно до април, преди всички търговци да се вържат електронно към НАП. „Осветеният” от данъчните ДДС за периода почти 12 милиона лева. Разкритите допълнителни задължения по данък „печалба” са 1 245 000 лева, а по плоския данък за физическите лица – 1 455 000 лева. Допълнително установени са и 399 000 лева невнесени осигуровки.

В повечето случаи задължения се крият от дружествата, които търгуват на едро. 30 търговци дължат на хазната още 4,7 млн лева, установили от НАП, 21 фирми от строителния бранш - 2,5 милиона лева, а търговците на дребно - 1,3 милиона лева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини