От х:

Днес в x:

Красавица от Хасково е „кенгуру“ №1 на България

Теодора е симпатичното "Кенгуру" на езиковата

Чаровната Теодора Делчева от хасковската Езикова, стана №1 в супер-престижното международно състезание „Кенгуру“ което се провежда едновременно в цяла Европа. 10-класничката спечели националния кръг по Английска лингвистика с унищожителния резултат от 190 точки при 200 възможни. Подобно постижение граничи с фантастиката и показва, че Теди наистина „скача“ умело и мътните води на езика на Шекспир. 

Неин учител и водач е бил преподавателят по английски в ГПЧЕ Димитър Енчев. 

Тазгодишното „Кенгуру“ изискваше лексикални и граматични знания по английски език, както и знания за историята, културното наследство, традициите и бита на страната, носителка на езика.

Всичко това, формирано в тест от 40 въпроса, от които 25 граматически и лексикални и 15 по странознание и обща култура. 15 от всичките въпроси бяха с отворен отговор, който изтормози българските ученици в тазгодишното национално външно оценяване.  Всички 40 въпроса трябваше да бъдат решени за 75 минути, тоест по по-малко от две минути на въпрос.

Това е най-големия успех на хасковски ученик на лингвистично кенгуру от няколко години насам. Последният с престижната победа бе пак от Езиковата - Борис Таков, но във възрастова група 11-12 клас.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини