От х:

Днес в x:

9 басейни са ОК, останалите не са в експлоатация

Хасковлии вече могат да се разхлаждат в басейни

9 басейни в региона работят и всичко по тях е ОК, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Врати вече са отворили 4 басейна в Хасково-Лебеда, Фантазия, Европа и Дружба. 2 работят в Димитровград, 1 в Харманли и 2 в Свиленград. След проверка на Здравната инспекция, са връчени 7 предписания-5 в Хасково и 2 в Димитровград. Предписанията са общи-за подобряване условията на работа, но не и за лоша микробиология или химически състав на водата. В такъв случай, басейните веднага биха били спрени, каза д-р Ели Ташева от „Контрол на нехранителните обекти“ към РЗИ. Със сигурност в региона ще бъдат открити още басейни, но към настоящият момент, те още не са напълнени с вода и не приемат клиенти. 

В справката не фигурира басейна в комплекс "България" в Минерални бани, макар че по принцип той работи целогодишно. Може би пък сега да е изпразнен. 

В Харманли по принцип работят два басейна, но на книга винаги е един. През миналата година бе отчетена куриозна ситуация. Читателски снимки ни показаха функционирането на басейн „Райски кът“, за който от РЗИ твърдяха, че не работи. Били извършени две проверки, които установили именно това. Там обаче си плуваха хора. Вероятно са били от персонала.

Г.Христов

Басейна на Фантазия работи на пълен капацитет

Воден волейбол
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини