От х:

Днес в x:

Себахтин: Преведете Стефан Атанасов

Делян Делчев се готви за соломоновското си изказване

Общинският съвет трябва да назначи преводач, който след всяко изказване на Стефан Атанасов да ни обяснява какво е казал. Иначе не можем да разберем какво говори, подвиква към шефа на ОбС съветникът от ДПС Себахтин Исмаил на днешната сесия.

Преди това Атанасов обясни от трибуната защо е против общината да финансира баскетболния отбор. „200 хиляди лева за заплати! Ето какво пише в докладната – две състезателки от чужбина по 3 хиляди лева заплата, за 8 месеца – 48 хиляди лева. Още две състезателки, треньори, хонорари, общо към двеста бона! Как така ще даваме толкова пари“, разгорещи се Атанасов. Две минути преди него пък друг общински съветник обясни, че общината не може да дава субсидия за заплати, а за другите дейности на отбора.

„Видя ли! Никой не те разбра, ти искаш аз да те разбера какво казваш!“, скочи ликуващо от стола си Исмаил след тирадата на Атанасов.

Бившият шеф на ОбС Делян Делчев взе думата и обясни по соломоновски: „Когато ходжата чете молитвата и пита дали са го разбрали, обикновено се оказва, че половината са го разбрали, другата половина – не. Тогава ходжата казва: „Хайде тези, които са разбрали, да обяснят на тези, които не са разбрали. И готово“, обясни Делчев.

След думите му дебати нямаше. Общинският съвет се съгласи общината да субсидира с до 30 на сто разходите на женския баскетболен отбор. По сметката на вносителя Митко Ламбов за 8 месеца те са в размер на 238 420 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини