От х:

Днес в x:

„Тракиец“ пълен като през потопа. 6 от 7 акта за пушене падат в съда. Преглед на регионалния печат

Язовир „Тракиец“ е пълен като през февруари, когато регионът бе наводнен, пише в челен материал на първа страница „Новинар юг“. За това алармира кметът на селото Красимир Бойчев. По думите му в язовира има над 80 млн. кубика вода. Според шефа на „Напоителни системи“ контролният обем на съоръжението е 85 млн. кубика, а максималният – 114 млн.

Погват МВР Хасково за незаконно строителство, заглавие над главата на вестника. За вчерашния пореден епизод от сапунката. Кметът назначил проверка за вилата на МВР в Кенана. Областният управител Ирена Узунова пък отменя заповедта, като се мотивира, че строителството в обекти на МВР е под специален контрол и се проверява от министъра или от ДНСК. Вчерашните престрелки между областна и общинска администрация ще акостират на триста встрани- в сградата на Темида.

Хасковлия световен шампион по аеробика, дописка със снимка от първа страница. Състезателят на „Виолена“ Тихомир Баротев грабнал титлата на първенството в зала „Арена Армеец“.

Областният управител Узунова спря Петров, друга дописка, посветена на губернаторката. Този път става дума за лидера на БСП в Димитровград Димитър Петров, който не успя да стане заместник шеф на ОбС. Правилникът на общинския съвет бил оспорен от Узунова в съда, което подля вода на социалиста да се издигне. Темата е водеща на 2-ра.

„Неохим“ в проект на Харвардския университет, чело на 4-та. Целта на разработката е да се изгради стратегия за развитието на химическата индустрия в България, допълва подзаглавието.

Търсим 330 000 лева за ремонт на музея, казва в интервю за вестника шефът му Валентин Димитров. На страница 6.

Безплатно кино тръгва в Хасково, акцент от 12 страница. Днес от 19.30 часа е първата прожекция в кино „Парадизо“ - ще се прожектира филмът „Аугуст Риш“.

Общината: МВР с незаконни басейн и барбекю, анонс над главата в „Хасковска Марица“. Темата е на цялата 5 страница, за вчерашната пушилка с вилата в Кенана.

2000 деца от Балканите огласиха Минерални бани, друг акцент от първата страница на вестника, илюстриран със снимка. Темата е вчерашното откриване на детския етнофестивал.

6 от 7 обжалвани акта падат в съда, водещо на 1-ва. Глобите за пушене на закрити обществени места падали поголовно в съда миналата година. Затова от здравната инспекция си взели юрист, който да брани глобите пред Темида.

КНСБ прави фонд за защита при безработица, чело на 2-ра. 276 000 са членовете на синдиката, създаването на този фонд ще даде възможност на съкратените да вземат допълнително обезщетение, плюс парите от държавата.

Община Ивайловград дарява автомобил на полицията, акцент от трета страница. Колата е „Форд Фокус“. В Ивайловград подаряват на МВР коли, в Хасково искат да им бутат барбекюто. Всеки с дерта си.

Невероятен успех за хасковската аеробика, отбелязва изданието успеха на Тихомир Баротев във водеща дописка на спортната си страница.

Децата на Хасково пяха и танцуваха в „Дружба“, водещо на 8-ма. За вчерашния концерт за 1 юни в спортната зала.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини