От х:

Днес в x:

Първи SKATE Competition ще се проведе в Първомай

На 2 юни първомайските скейтбордисти ще проведат първото скейтборд състезание SKATE Competition на новата площадка до пазара. Ще има 3 кръга-"Game of skate","Run" и "Best trick". „Игра на скейт“ е съревнование, при което двама състезатели си показват един на друг трикове, а всеки трябва да повтори демонстрираното от другия. Този който не успее, получава последователно буквите С,К, Е, Й, Т. Отпада първият, изписал думата СКЕЙТ. Във втория кръг всеки състезател ще има 5 минути и всички съоръжения, за да покаже поредица от умения. А в третия - ще бъде оценен само най-добрият трик. В журито ще са Ангел Диманов и представител на общината. Първомайските скейтъри се надяват при следващите издания оценките да се раздават от професионални скейтъри.

Участници ще бъдат само непрофесионалисти. Желаещите да се състезават,  трябва предварително да се запишат на parvomayskate@abv.bg като посочат имената и годините си. Неуспелите да се регистрират, могат да го направят 30 минути преди началото на състезанието. Загрявката е в 15.30, а същинското състезание ще започне в 16 часа.

Наградите са осигурени от бюджета на общината. Организацията е възложена на Атанас Кичуков, който се надява състезанието да стане част от спортния календар. За най- добрите са осигурени скейт – дъски, скейт – машини и скейт- ролери, шапки и тениски. А за настроението на състезатели и зрители ще се погрижи DJ Спайки.

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини