От х:

Днес в x:

ДПС фрашкано с агенти на ДС. Оправдаха главната сестра на МБАЛ-Хасково. Преглед на регионалния печат

Осъдиха и оправдаха главната сестра на хасковската болница, заглавие над главата в „Новинар юг”. Дописката е водеща на трета страница. Славея Георгиева бе осъдена от районния съд, но окръжният я обяви за невинна по повдигнатите обвинения. Главната сестра на болницата бе отстранена от работа, а прокуратурата твърдеше, че е подбуждала своя подчинена да съставя фалшиви документи.

Дъждовете удължават забраната за риболов, с въпросителна накрая пише в челното заглавие на първа страница. Министърът все още не е подписал заповед за удължаването на срока на забраната, но има предпоставки това да се случи, смята шефът на агенцията по рибарство в Хасково д-р Милчев. Според него забраната ще бъде удължена до 15 юни.

Махат старите коли, глобата до 5 бона, анонс над главата. Дописката е на 4 страница. На лов за трошки тръгват от община Хасково, глобата от 5 бона е за юридически лица.

Професор от САЩ проектира плоча за бащата на Езиковата, водещо на 2-ра. Преподавателят от университета в Бостън Минко Димов, възпитаник на хасковската езикова гимназия, проектирал възпоменателната плоча на първия директор на училището Васил Иванов. Тя бе открита тържествено вчера.

От никотиновата полиция тръгват с предупреждения, друго заглавие от 2-ра. Става дума за пълната забрана за пушене на обществени места, която влиза в сила в петък. Няма гратисен период, след предписанията следват глоби.

29 кандидати за общински съветници – агенти на ДС, акцент от 4 страница. Комисията огласи имената на сътрудниците на Държавна сигурност, участвали в местните избори. Шампион по агенти е ДПС.

Гюнай Юсуф шеф на тролеите до конкурс, пише още на 4 страница. Изтече 6-месечният срок, за който ОбС назначи Юсуф за шеф на общинската фирма. Сега той ще изпълнява длъжността до 29 юни, за когато е насрочен конкурсът за управител.

Натириха попфолка от баловете, заглавие на материал на 7-а, посветен на абитуриентските балове.

Димитровград показа гвардейския си отряд, акцент от 12 страница. На 24 май бил дебютът на представителната група.

Не пускат митничари на работа, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница.

Георги Манафъков и Георги Раковски били уволнени, но възстановени от съда. В четвъртък миналата седмица обаче не били допуснати до работните си места.

ДПС фрашкано с агенти на ДС, водещо заглавие на първа страница.

Светилище на 7000 години проучват археолози край Капитан Андреево, акцент от 2-ра. Мястото е на трасето на магистрала „Марица”. Ако отпуснат пари за проучване, учените ще приключат до края на юли и строителството на аутобана няма да се забави.

Крадат яйца на царски орли, заглавие от 3-та. За това сигнализирали от „Зелени Балкани”. Еколозите предполагат, че е работа на колекционери. Поредното празно гнездо било открито преди дни. Царските орли са световно застрашен вид, в България са останали само 23 двойки.

Хасково и Харманли изпратиха ВИП абитуриенти, темата на 4 страница.

Дъжд от голове на „Миньор” в пороя, заглавие от спортната страница. Младоците от „Димитровград” разпиляха със 7:1 гостуващия „Гигант” от Съединение, допълва изданието.

Увековечиха с паметна плоча основателя на Немската, водещо заглавие на 8 страница. За откриването на паметната плоча на Васил Иванов, първият директор на Езиковата гимназия в Хасково.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини