От х:

Днес в x:

След труса: Нова измама, нови пророчества и нов виц в богоизбрана България

Половината от комините в Перник липсват

В Перник тази сутрин мнозина осъмнаха на улицата. 50 процента от комините в града рухнаха от земетресението, включително и един на ТЕЦ-а. Хората се поздравяваха с "Живи и здрави" след труса, който ги изкара от домовете им посреднощ. Жертви няма, 20 къщи са понесли щети, които ги правят неизползваеми, според текуща информация. Общината осигурява временно настаняване на хората, които не могат да се върнат в домовете си след земетресението.

След големия уплах, май настъпи голямата глупотевина. Един отговорен фактор обяви в ефир, че трябвало да се създаде организация за предупреждаване, ама после се коригира, според възможностите на науката и технологията, че нямало как да се прогнозира земетресение. Това е така, но май и че никой не се погрижи да информира паникьосаните хора през нощта, май и това е така.

От bTV не са забравили грандиозния успех на Лещански и се допитаха до гадателката на Берлускони. Теодора Стефанова, разбира се имаше какво да каже - кошмарът през изминалата нощ съвсем не бил последният катаклизъм у нас. Без конкретика тя изреди, че ще има сериозни наводнения, и още земетресения “някъде в Северна България” , но пък магнитудът им нямало да е повече от 3 - 4 по Рихтер. Обаче катаклизми чакали целия свят, като пророчествата и се разпростряха от Италия през Мексико и САЩ, та чак до Япония.

Теодора Стефанова каза, че България е богоизбрана. 

Не ни е писано да разберем за какво по-точно ни е избрал Бог.

А междувременно се роди виц:

На сутринта след труса перничани се поокопитили, грабнали по един винкел и хукнали, питайки се един друг:
- А бе, къде е тоя Рихтер, да му ...

Телефонните измамници също реагираха светкавично. “Баба ми живее в провинцията и днес на два пъти са й звънели непознати. Казали й, че цялото ни семейство е пострадало, в различни болници е и спешно трябват пари”, алармира младеж от София, писа Блиц.

От БАН пък казаха, че сме имали късмет снощи. Това е научната страна на нещата.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини