От х:

Днес в x:

Всичко е наред. Амигоса хем в затвора, хем арестуван при спецакция

Името на Петър Петров-Амигоса набира скорост в българското медийно и интернет пространство. Интересна работа, публикациите се роят и са основно два вида. Според едните е задържан издирвания от МВР Петров, като звученето е донякъде героично. От друга страна, също толкова достоверни източници твърдят, че Амигоса си е в затвора.

"Петър Петров-Амигоса, за когото източници от МВР оповестиха, че бил задържан преди дни, от 9-ти май излежава тригодишната си присъда в Софийския затвор. Това казаха за "Хоризонт" от прокуратурата." Това е Българско Национално Радио. Ако на него не вярваме, на кого? Та според тях "Петър Петров-Амигоса получи 5-годишна ефективна присъда от Софийския градски съд за пране на пари. Той беше съподсъдим заедно с покойния вече Иван Тодоров–Доктора. По-късно на втора инстанция, а след това и Върховният касационен съд, намалиха наказанието му на 3 години. То влезе в сила през януари. През февруари Амигоса е бил обявен за издирване от МВР и е задържан, след което е приведен в Централния софийски затвор."Следват още подробности около това, но в крайна сметка: "Със сигурност е ясно обаче, че той е в килията си в Централния софийски затвор от 9 май."

Обаче друго казва министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус”. Помолен да коментира данни от прокуратурата, според които Амигоса е бил в затвора от 9-ти май, Цветанов казва: „Много са възможните спекулации във всичко това, което излиза в публичното пространство".

Евелин Банев – Брендо е задържан в района на Созопол, съобщи МВР вчера и всички почнаха да пишат по темата. Твърди се, че голям перач, не за първи път. Заподозряне в извършване на престъпление и ще бъде задържан за 24 часа. Задържан е бил и Петър Петров - Амигоса, нашумял като собственик на финансова къща и приближен на една от големите фигури в българския подземен свят Иван Тодоров-Доктора.

То българския подземен свят е населен все с големи фигури. Някои вече покойници. "24 часа" припомнят: "Най-големият публичен скандал около Пепи Амигоса бе по време на управлението на Симеон Сакскобургготски. Тогава финансовият министър Милен Велчев, колегата му от правителството Пламен Петров, депутатът Мирослав Севлиевски и Пепи Амигоса бяха снимани как играят карти на яхта в Монако. На заден план се виждаше и Иван Тодоров-Доктора".  Та в крайна сметка задържан ли е Петров или в затвора?

Всички публикации са онагледени само с архивни снимки. Някой да каже на кого да вяраме тука в тая България. Тази работа с прането на пари и спецакциите заприличва на сапунен сериал. Наистина можем да игнорираме и двете противопоставящи се фракции по въпроса с Амигоса. В крайна сметка, всичко е добре, когато завършва добре. Дали сега го арестували или преди месец, какво да издребняваме. Можем и на министъра да вярваме, и на прокуратурата, и на БНР, и на Фокус. Обаче няма как да се разминем с диагнозата в този случай.

Разбира се, като сложим на страна медийната врява, разминаването е около 2 седмици. Та стигаме значи до въпроса от МВР за всеки арест ли трябва да информират. Веднага или може да си го премълчат известно време? Медиите ли не са ни наред или МВР-то, дис ис дъ куесчън. Важни неща са това в живота на всеки човек. Иначе няма основания за тревога, ако подхождаме като към сапунен сериал, всичко е наред.

Ами сега?

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини