От х:

Днес в x:

Кметът: Дребната душица Иван Петров насъсква МВР срещу мен, но ще им приседна

Пистата е законна по скица, настояваха кметът и Иван ИвановКметът показва скица на мотопистата от миналото. Иван Иванов/до него/ извади юридически аргументи защо нещата били законни

Иван Петров и шефът на полицията Петьо Петров развъртяха голямата метла с цел да провалят източноевропейското първенство по Мотокрос на хасковската писта от 25-ти до 27-ми май, като докажат че състезанието е незаконно. Това заяви кметът Георги Иванов на извънредна пресконференция в общината. Според него, по почин на депутатът от ГЕРБ Иван Петров, полицията прави и ще прави всевъзможни спънки пред организирането на мероприятието, което е първото в Хасково от подобен ранг за последните 30 години.

Кметът беше бесен и не го криеше. Той нарече депутата и свой личен враг Иван Петров „дребна душица“ и риторично попита на кой е изгодно, нещо хубаво в този град да бъде провалено. „Само да си навият на ината“ беснееше Иванов и посочи, че всеки опит да се направи нещо хубаво за обществото в града, за спорта и културата, неизменно се обругава и оплюва.

Думата после взе председателят на общинският съвет Иван Иванов, който в качеството си на юрист представя общината в съда. По мотопистата се водят две дела-едното в районен съд, другото в административен. Ключовото е в административният. Там общината обжалва заповедта на ДНСК, която забранява ползването на мотопистата с мотив, че трите пътни връзки към нея са незаконни. Делото се отлага непрекъснато и решението на съда по жалбата на общината, вероятно ще е през юни. Достатъчно, за да провали състезанието.

Състезание все пак ще има, категоричен е Иванов. Със или без съдебно решение. Заради все още валидната заповед за забрана на ползване на мотопистата, кметът очаква да му бъдат съставени актове и глоби, както и че полицията силово ще затвори връзките към пистата.

Според Иван Иванов законността на пътните връзки се доказва от скица отпреди 30 години. Там връзките дори са номерирани-834, 832, 817. По делото е приета констатация на вещо лице от Пловдив, съобразно която, мястото е мотописта и може да се използва като такава. Същевременно обаче, по другото дело в районен съд има вещо лице, което твърди противоположното. Това е Татяна Мирчева която бе която бе началник архитектура и благоустройство в администрацията на Атанас Василев, и бе уволнена. Тя ли не знае, че там е имало мотописта, вметна Георги Иванов. Поискано е отзоваването на Мирчева и е насрочена тройна експертиза.

Цялата атака се дирижира от Иван Петров и областният управител/Ирена Узунова Б.Р./ .Изпълнявали ДНСК и полицията. От полицията дори наскоро натискали управителя на картинг пистата Иван Бакърджиев, организатор на изтоевропейското първенство по картинг, да признае, че пистата в действителност е на кмета.

И картинг писта си имам, вметна иронично градоначалника. Теорията за натиск е повече от странна, като се има предвид че братът на Иван Бакърджиев е шеф на РПУ хасково.

На ГЕРБ обаче ще им приседне, продължи кмета. Заради мотопистата те вече загубиха местните избори, чака ги същото и на изборите догодина/парламентарните Б.Р/ допълни кмета и даде за пример Кюстендил. На извънредните местни избори там, ГЕРБ останали назад. Това не им е София, по места нещата са други, завърши кметът, който не пропусна да обвини журналистите или поне някои от тях, че не отразяват истината както трябва. Както и че миналата година са наложили информационно затъмнение на състезанието по мотокрос. „Идват 130 състезателя със свои екипи. Ще препълнят до дупка хотелите, която ще стимулира икономиката на града. Но ако нещата се провалят, аз ще съм виновен че съм затрил мотокроса в града, както съм бил закрил футбола“ завърши кметът на излизане.

Никой в ГЕРБ не знаеше, че проваля мотокроса на Хасково. Иван Петров се изсмя на твърденията и на абсурдността: по кой начин аз мога да повлия на Петьо Петров или на съда. Как аз мога да направя нещо незаконно-законно или обратно? Не ме занимавайте с глупостите на този човек/кмета Б.Р./. С уговорката, че не е в течение за някакво източноевропейско или пък републиканско първенство и свързаните с него проблеми, Петров все пак коментира личните нападки срещу него. „Целият проблем идва, че той не се е научил да прави нещата по законния начин. Минаха онези години когато можеше. Ако всичко му е законно, никаква сила не може да му попречи да си организира мероприятието“.

В пълна неизвестност бе и областната. „Даже не знаех че има състезание. Не мога да разсъждавам по нечии хипотези. След като има заповед на ДНСК, самият орган трябва да се намеси ако се погазва закона“ лаконична бе Узунова.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини