От х:

Днес в x:

С 13 снайпера ще дебнем талибаните в Афганистан

13 снайперисти, въоръжени с пушки "Хеклер и Кох", ще бдят за сигурността на хасковските командоси по време на задграничната им мисия в Кабул. Специалната рота за мисии в чужбина, формирана от хасковския гарнизон, заминава за Афганистан в края на юли. Сега тече интензивна подготовка.

Снайперистите демонстрираха точната си стрелба на полигона в Добрич днес. От 600 метра залегнал талибан бе прострелван в главата. На 900 метра куршумът поразяваше целта в гърдите. Мерната далекобойност на снайперите е 1100 метра. На два от тях, така наречените "Блейзъл тактикъл", далекобойността е още по-голяма.

На съседния полигон две дузини от най яките рейнджъри стреляха с гранатомет. На 300 метра той е способен да пробие бронята на танк. От две дървени укрития автоматчици косяха врага на къси и дълги откоси. Картечари бяха залегнали на брустверите и посипваха стрелковото поле с град от куршуми.

Най-интензивно вървяха тренировките с новия пистолет "Зиг Зауер". Елегантното оръжие, взето на въоръжение във всички натовски армии, е леко точно и има пълнител от 15 патрона. Сравнен с него, Макаров е в каменната ера, коментираха командоси. „За асансьорен бой, по-далеч не можеш да уцелиш“, пошегува се друг. Виж, със "Зауер"-а, почти всеки от стрелците пердашеше по над 25 точки от 3 изстрела, на стандартната дистанция от 25 метра.

Като сюрреалистичен фон на стрелящите командоси се извисяваха грамадни камиони "Мерцедес". До тях пък бяха грамадни, но на ширина "Хамър"-и. Чудовищният джип със ширина 2 метра тежи 5.5 тона и има 6 хиляди кубика работен обем на двигателя. Целият мотор е впрегнат не в скорост, а в мощ и затова "Хамър"-ът минава отвсякъде. Днес например се наложи точно това.

Безвредна рекичка, използвана като отходен канал на близките села, бе придошла от снощния порой и разрушила моста към Гарнизонния учебен център в Добрич. Центърът бе откъснат от света. "Хамър"-ите пресекли напряко през нивите, за да докарат войската.

Г.Христов

Всички поразиха мишените
С тези снайпери ще отстрелваме талибани
Автоматчици целеха от закрита огнева позиция
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини