От х:

Днес в x:

Специалните олимпийци доказаха, че истинският спорт е при децата

Като на шампионатен мач. Само че е по интересно и непредсказуемо

Зелена поляна, топка и група деца. Напълно достатъчно за истинско забавление. Днес десетки деца от Хасково и Харманли, доказаха че истината в спорта е при децата. Ученици от помощни училища и ресурсни центрове, с различни двигателни затруднения, си спретнаха мини турнир по футбол, народна топка и боче, на кортовете на Кенана. Спортната стръв в никакъв случай не бе по-малка отколкото при здравите им връстници и определено бе по-истинска от тази, демонстрирана от така наречените професионални спортисти.

Състезанията бяха организирани от Спешъл Олимпикс в Хасково, за 9-ти пореден път. Организацията основана през 60-те години от съпругата на американскят президент Джон Кенеди, Джаки, се наложи в целия свят като възможност за подпомагане на деца в неравностойно положение. Ежегодно се организират спортни игри и мероприятия по целия свят. Те вървят по утвърдената структура на олимпийските спортове-регионални, зонални, републикански и накрая международни състезания. Турнирът в Хасково бе регионален кръг. През миналата година, Хасково имаше представител и на световните игри на „Спешъл Олимпикс“. 

Турнирът на кортовете бе открит от регионалният експерт на спортното министерство Силвия Тенчева. За комфортът и обезпечаване всички нужди на децата пък се погрижи местната фирма за месо и месни произведения „Жика“ която бе официален спонсор на събитието.

Г.Христов

Като Роналдиньо
Турнир по народна топка
Състезание по Боче
Спортът преодолява всякакви ограничения
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини