От х:

Днес в x:

Любители населяват Тракиец с бургаски шаран

Хасковските рибари зарибиха Тракиец и миналата година

Хасковските любители рибари ще зарибят язовир Тракиец с 3 000 броя едър шаран, закупен изцяло с лични средства. Рибоците ще бъдат пуснати на 12-ти май, край село Тракиец. За разлика от подобни зарибителни кампании, материалът сега е повече от качествен. Взетите от развъдник край Бургас шаранчетата, са минимум по 150 грама всяко, което гарантира високата оцеляемост на рибките. Иначе стандартно се зарибява с 20 до 50-грамови рибки, които са значително по-лесна пляска за хищниците. А яз. Тракиец гъмжи от хищници.

Дарителската кампания за набиране на средства вървеше из хасковските рибарски магазини през последните три месеца. Редовите рибари оставяха кой по 10, кой по 20 и 50 лв за каузата. Въпреки призивите, държавата не помогна на любителите в благородната им мисия.

Освен населването на язовира с риба, хасковските въдичари са решили и да почистят района на Тракиец, в контекста на кампанията „Да изчистим България за един ден“. Тя стартира именно на 12-ти май, събота. Хасковските рибари ще поканят всички, които се намират на язовира да се присъединят към инициативата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини