От х:

Днес в x:

Кралев-младши ще издухва на хасковската писта

Ожесточеността на последните свободни тренировки подсказва горещо състезание в неделя

Павел Кралев, племенник на най-добрият ни автомобилен състезател Пламен Кралев, се кани да громи съперници на хасковската картинг писта в неделния първи кръг от държавното първенство. Момчето ще атакува победата в клас Мини БГ/7-9 години/, където е и най-голямата конкуренция-цели 24-ма пилоти.

Сред известните имена още са Владо Арабаджиев, който ще се състезава при мъжете в най-високия клас КZ.

Новият национален шампионат по картинг се открива в Хасково и ще завърши наесен пак в Хасково, с финалния шести кръг. Още 4 града в страната ще имат честа да организират кръгове от националния картинг шампионат. Само в Хасково обаче ще се проведе южноевропейското първенство. На 12-13-ти май на хасковската писта ще се съревновават пилоти от всички балкански държави.

Неделният първи кръг от националното първенство ще бъде изключително оспорван. Заявка са подали цели 73 пилоти във всички класове. За първи път ще има и клас ROC, който е 125-кубиков, като най-мощния клас KZ, но за сметка на това моторите на картовете са с 20 конски сили по-малко.

Хасковското участие е в клас мини, за деца от 9 до 12 години. Там ще стартира дебютантът Николай Ангелов. В клас РОТАХ пък ще се пусне друг местен дебютант-Костадин Банков. Има и клас РОТАХ-Джуниор.

В 6-те класа ще участват 73 машини. Утре са официалните тренировки за място, от 10.30 часа в неделя са стартовете.

Г.Христов

Рискови тройни изпреварвания на шиканите
Машините се привеждаха в изправност

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини