От х:

Днес в x:

Учители от Механото впечатлени от гимназия в Люлебургаз

С отлични впечатления от нивото на оборудването, апаратурата, учебните зали в Индустриално-техническата гимназия в Люлебургаз се върнаха преподаватели от хасковското средно училище по механо и електротехника. Групата бе в турския град в рамките на проект по трансгранично сътрудничество за подобряване на инфраструктурата на професионалното и техническото образование. Проектът е за 537 525 евро. С парите освен обмен на опит и гостувания в двете школа, трябва да се осъвремени и оборудва базата за професионалното обучение.

Българските гости били впечатлени от турската гимназия. Днес на семинар в комплекс „Фантазия“ бяха показани кадри от школото в Люлебургаз и залите за обучение на тамошните ученици.

Турска училищна делегация гостува в Хасково в края на януари тази година. Тогава в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ бе открита библиотека с 165 тома съвременна техническа литература, ново оборудване и обзавеждане.

Реализирането на проекта ще помогне за обучението на добре подготвени кадри в областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката. Очаква се това да мотивира бъдещите професионалисти да се развиват и реализират в хасковския регион. Ще се увеличат възможностите за трансграничната инициатива на пазара на труда и обмен на опит между институциите.

Проектът ще укрепи добрите отношения между Хасково и Люлебургаз и ще предостави нови възможности за бъдещо сътрудничество не само в областта на машиностроенето, електрониката и електротехниката, но и в социалния и културен живот на двете общини.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини